Pendik'te yemekte ölümden dönen yaşlı adam, arkadaşının ve işletmecinin refleksleriyle kurtuldu

YAŞAM Yayınlanma : 06 Mayıs 2026 00:34 Düzenleme : 06 Mayıs 2026 00:34
Pendik'te yemekte ölümden dönen yaşlı adam, arkadaşının ve işletmecinin refleksleriyle kurtuldu
Pendik'te bir restoranda yemek yerken boğazına ekmek kaçan yaşlı adam, arkadaşı ve işletmecinin Heimlich manevrası sayesinde ölümden döndü. Olay anı kamerada.
Pendik'te yemekte ölümden dönen yaşlı adam, arkadaşının ve işletmecinin refleksleriyle kurtuldu

İstanbul'un Pendik ilçesinde, bir restoranda yemek yerken soluk borusuna ekmek kaçan yaşlı bir müşteri, çevresindekilerin anında müdahalesiyle ölümden döndü. Olayın tüm dehşeti, iş yerinin güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

Pendik\

NEFES ALAMADI, HAYATI TEHLİKEYE GİRDİ

Kurtköy'deki bir restoranda yaşanan talihsiz olayda, ismi açıklanmayan yaşlı bir müşteri yemek sırasında boğazına ekmek parçası kaçırmasıyla nefes almakta güçlük çekmeye başladı. Konuşamayan ve panik içinde yardım arayan müşteriye ilk müdahale yanında oturan arkadaşı tarafından yapıldı. Ancak yapılan sırt vuruşlarına rağmen tıkanıklık giderilemedi. Durumun ciddiyeti üzerine restoran yönetimi bilgilendirildi.

Pendik\

HEİMLİCH MANEVRASI HAYAT KURTARDI

Kısa sürede olay yerine ulaşan işletme sahibi Tuncay Gelgül, durumu anlar anlamaz profesyonel bir şekilde Heimlich manevrası uyguladı. Gelgül'ün bu hızlı ve doğru müdahalesi sayesinde soluk borusundaki tıkanıklık giderildi ve müşteri yeniden nefes almayı başardı. Yaşanan dehşet verici anlar, restoranın güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Hayat kurtaran işletmeci Tuncay Gelgül, bu tür durumlarda soğukkanlılığın ve ilk yardım bilgisinin önemine dikkat çekerek, "Panik yapmamak ve doğru müdahaleyi bilmek hayat kurtarır. Vatandaşların konuşamama ve nefes alamama gibi belirtileri doğru şekilde ifade etmesi de hızlı müdahale için kritik" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.