Düzce'de pizza siparişi veren bir tarih öğretmeni, siparişteki eksiklik ve apartman asansöründeki tuhaf bir ıslaklık üzerine güvenlik kameralarını izleyince mide bulandırıcı bir gerçekle yüzleşti. Kuryenin, sipariş edilen pizzanın malzemelerini yerken aynı zamanda asansöre tuvaletini yaptığını gören öğretmen Fatih Lermi, olayın esnaf ahlakı ve 'Ahilik' kültüründen ne kadar uzaklaşıldığının bir göstergesi olduğunu belirtti.

KAMERA KAYITLARI HER ŞEYİ GÖSTERDİ
Olay, kent merkezindeki bir apartmanda yaşandı. Tarih öğretmeni Fatih Lermi, yeğeninin evinde bulunduğu sırada pizza siparişi verdi. Pizzayı teslim alan Lermi, siparişte bazı malzemelerin eksik olduğunu fark etti. Aynı zamanda apartman asansöründe de bir ıslaklık olduğunu gören Lermi, durumdan şüphelenerek güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi. Kayıtlarda, pizza kuryesinin hem asansörde pizzanın içinden yediği hem de tuvaletini yaptığı dehşet verici anlar yer alıyordu.

ESNAF AHLAKI VE AHİLİK KÜLTÜRÜ GÖZDEN GEÇİRİLMELİ
Yaşananların ardından ilgili firmaya bildirimde bulunuldu ve kurye S.M.'ye asansör temizletildi. Polis tarafından 'Genel Ahlaka Uygun Hareket Etmemek' suçlamasıyla gözaltına alınan şüpheli, aile şikayetini geri çekince serbest bırakıldı. Bu olayın ardından konuşan öğretmen Fatih Lermi, toplumun esnaf ahlakına bakışını sorgulayarak, Selçuklu ve Osmanlı'dan miras kalan 'Ahilik' kültüründen uzaklaşıldığını vurguladı. Lermi, özellikle toplum sağlığını ilgilendiren durumlarda esnaf ve çalışanlarının daha dikkatli olması gerektiğini belirterek, 'Personel alırken, özellikle bu kişilerin ahlaki tecrübelerinin olduğu konusunda eğitim almalarını sağlamalarını istiyorum' dedi. Karşılaştıkları bu durumun ardından Lermi ve ailesi, 'Bundan sonra dışarıdan sipariş vermeyi sonlandıracağız. Görünüyor ki artık kendimiz pişirip, kendimiz yiyeceğiz' şeklinde bir karar aldıklarını ifade etti.







