Piknik ateşi Sazlıdere kıyısında küle çevirdi: Şüpheliler kaçtı mı?

ASAYİŞ Yayınlanma : 29 Haziran 2026 09:29 Düzenleme : 29 Haziran 2026 09:29
Piknik ateşi Sazlıdere kıyısında küle çevirdi: Şüpheliler kaçtı mı?
İstanbul'da piknik ateşinin kontrolden çıkarak geniş bir çayırlık alanı küle çevirmesiyle başlayan yangında, şüphelilerin olay yerinden hızla uzaklaştığı iddia edildi. Güvenlik kameraları olayı kaydetti.

İstanbul'da Sazlıdere kıyısı kenarında piknik yapanların yaktığı ateşin kontrolsüzce yayılmasıyla çıkan yangın, geniş bir çayırlık alanı küle çevirdi. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen alevler, saatler süren müdahalenin ardından söndürülebildi.

Piknik ateşi Sazlıdere kıyısında küle çevirdi: Şüpheliler kaçtı mı? 1

PİKNİKTEN YANGINA: KISA SÜREDE YAYILAN ALEVLER

Edinilen bilgiye göre, Sazlıdere kıyısında piknik yapan bir grup, yaktıkları ateşin kuru otlara sıçramasıyla başlayan yangını fark etti. Paniğe kapılan şüphelilerin, piknik malzemelerini hızla araçlarına toplayarak olay yerinden uzaklaştığı iddia edildi. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri, geniş bir alana yayılan alevlere karşı yoğun bir mücadele verdi. Uzun süren çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alınarak söndürüldü, ancak büyük bir çayırlık alan zarar gördü.

Piknik ateşi Sazlıdere kıyısında küle çevirdi: Şüpheliler kaçtı mı? 2

GÜVENLİK KAMERASI VE CEP TELEFONU KAYITLARI DELİL OLDU

Yangının çıktığı anlar ve sonrasında yaşanan panik, cep telefonu kamerasıyla saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, alevlerin hızla büyüdüğü ve yangını fark eden kişilerin eşyalarını toplayıp kaçtığı anlar yer alıyor. Ayrıca, güvenlik kamerası kayıtları da aynı kişilerin yangın öncesinde bölgeye gelişlerini ve sonrasında ayrılışlarını belgeledi. Yetkililer, yangının çıkış nedenini belirlemek ve şüphelileri tespit etmek amacıyla kapsamlı bir inceleme başlattı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.