Olay, gece saatlerinde Konya’nın merkez Selçuklu ilçesi Bosna Hersek Mahallesi’nde, Yeni İstanbul Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 27 yaşındaki A.K., 42 ABP 756 plakalı otomobiliyle seyir halindeyken trafik ekiplerinin rutin denetimi sırasında durduruldu.
Ekiplerin kimlik istemesi üzerine A.K., alkollü olduğunu belirtti ve 1 ay sonra polis olacağını söyleyerek cezadan kurtulmak için çaba gösterdi. Trafik ekiplerine uzun süre farklı bahaneler sunarak kimliğini vermeyi reddeden A.K.'nin, daha önce de alkollü araç kullanmaktan ehliyetine el konulduğu tespit edildi.
İkna çabalarının ardından kimliğini vermeyi kabul eden genç, bu kez de alkolmetreye üflemeyi reddederek polis ekiplerini zor durumda bıraktı. Uzun uğraşlar sonucu alkolmetreye üfleyen A.K.’nin 1.88 promil alkollü olduğu belirlendi.
Sürücünün ehliyetine bu kez 2 yıl süreyle el konulurken, ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Ceza sonrası büyük üzüntü yaşayan A.K., uzun süre polis ekiplerine zorluk çıkardı ve olay yerinde duygusal anlar yaşandı.







