Samsun'da dün gece yaşanan olayda, alkollü olduğu belirlenen bir sürücü, trafik polislerinin kontrolüne direndi ve görevli memurların üzerine araç sürerek kaçmaya çalıştı. Bu tehlikeli eylemler sonucunda sürücü, 'görevi yaptırmamak için direnme' suçundan tutuklandı.

POLİSLERİN ÜZERİNE ARAÇ SÜRDÜ
İlkadım ilçesi Ulugazi Mahallesi Orhan Gencebay Caddesi'nde meydana gelen olayda, Samsun Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri rutin alkol kontrolü yaparken, durdurulan 34 yaşındaki T.Ö. isimli sürücü, alkol muayenesi yaptırmayı reddetti. Kendisine müdahale eden polis memuru T.G.'nin üzerine aracını süren T.Ö., diğer polis memuru B.S.'ye ise aracın aynasıyla çarparak olay yerinden uzaklaştı.

0.84 PROMİL ALKOLLÜ ÇIKTI
Polis ekiplerinin takibi sonucu kısa sürede yakalanan T.Ö.'nün yapılan ölçümde 0.84 promil alkollü olduğu tespit edildi. Gözaltına alınarak Gazi Polis Merkezi'ne götürülen T.Ö., 'görevi yaptırmamak için direnme, tehdit, hakaret ve trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek' suçlamalarıyla Samsun Adliyesi'ne sevk edildi. Mahkeme, T.Ö. hakkında 'görevi yaptırmamak için direnme' suçundan tutuklama kararı vererek Samsun T Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderdi.







