Polislerin üzerine araç süren şüpheli yakalandı: Bakan Yerlikaya'dan sert tepki

GÜNDEM Yayınlanma : 12 Aralık 2025 15:28 Düzenleme : 12 Aralık 2025 15:28
Polislerin üzerine araç süren şüpheli yakalandı: Bakan Yerlikaya'dan sert tepki
Kayseri'de polislerin üzerine araç süren şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Yerlikaya, mevcut cezaların yetersiz olduğunu belirterek yeni ve caydırıcı yasal düzenlemeler müjdesi verdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde yaşanan ve "dur" ihtarına uymayarak polislerin üzerine araç süren şüphelinin yakalandığını duyurdu. Bu tür eylemlerin güvenlik güçleri için büyük risk oluşturduğuna dikkat çekildi.

DUR İHTARINA UYMAMANIN AĞIR BEDELLERİ

Bakan Yerlikaya, "dur" ihtarına uymamanın geçmişte 6 şehit ve 16 gaziye mal olduğunu hatırlatarak, bu tür olayların ciddiyetine vurgu yaptı. Polis ekiplerine kasten araçla çarpan M.A.A. isimli şüpheli, gözaltına alındıktan sonra sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

YENİ TRAFİK KANUNU TEKLİFİ CAYDIRICI OLACAK

Yerlikaya, mevcut Trafik Kanunu'na göre "dur" ihtarına uymayan sürücülere uygulanan 2 bin 167 liralık idari yaptırımın yetersiz olduğunu belirterek, "Sizce bu idari yaptırım caydırıcı olabilir mi?" sorusunu sordu. Yeni trafik kanunu teklifine göre, "dur" ihtarına uymayan sürücülere 200 bin lira idari para cezası uygulanacağını, sürücü belgesinin 60 gün süreyle geri alınacağını ve aracın da 60 gün süreyle trafikten men edileceğini açıkladı. Trafik güvenliğini hiçe sayan bu kişilerin 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirilmesi çağrısında bulundu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.