Prens Harry, Kral III. Charles ile buluştu

DÜNYA Yayınlanma : 10 Eylül 2025 22:04 Düzenleme : 10 Eylül 2025 22:04
Prens Harry, Kral III. Charles ile buluştu
Prens Harry, 2020'de kraliyet görevlerini bıraktıktan yaklaşık 18 ay sonra, Londra'da babası Kral III. Charles ile bir araya geldi ve yaklaşık 55 dakika süren bir görüşme gerçekleştirdi.

KRAL CHARLES VE PRENS HARRY ARASINDAKİ GÖRÜŞME

Kral Charles'ın bugün İskoçya'dan Londra'ya geldiği, Prens Harry'nin ise bir dizi hayır etkinliğine katılmak için pazartesi gününden beri İngiltere'de bulunduğu belirtiliyor. Görüşme, Harry'nin ailesiyle barışmak istediğini duyurmasının ardından, aralarındaki ilişkinin düzelmesi için ilk adım olarak değerlendiriliyor. Prens Harry'nin yarın eşi Meghan ve çocuklarının yanına ABD'ye dönmesi bekleniyor.

AİLE İÇİ İLİŞKİLERDEKİ GERİLİM

Prens Harry daha önce yaptığı açıklamada, Kral Charles'ın sağlığına ilişkin endişelerin arttığı bir dönemde babasıyla konuşamıyor olmanın kendisini hayal kırıklığına uğrattığını dile getirmişti. 40 yaşındaki Harry, "Artık kavga etmeye devam etmenin bir manası yok. Hayat daha kıymetli. Babamın ne kadar zamanı kaldığını bilmiyorum" demişti. Bu buluşma, temmuz ayında Sussex Dükü Harry’nin temsilcileri ile Buckingham Sarayı’ndan yetkililerin birlikte görüntülenmesi sonrasında, İngiliz kraliyet ailesindeki bölünmeyi giderme çabalarının söz konusu olduğuna dair söylentilerin ardından geldi. "Megxit" olarak adlandırılan olayda Prens Harry ve eşi Meghan, 2020 yılında kraliyet görevlerini bırakarak ABD'nin California eyaletine taşınmıştı. İkili, çeşitli röportajlar ve yayınlarda kraliyet ailesini eleştirmişti. Harry'nin Kral Charles ve Prens William aleyhindeki açıklamaları, aile içi ilişkilerin daha da bozulmasına neden olmuştu. İngiliz hükümetine açtığı polis koruması davasını kaybetmesinin ardından, ailesiyle barışma isteğini dile getirmişti. Harry, "Elbette, ailemin bazı üyeleri yazdığım kitap için beni asla affetmeyecek. Elbette birçok şey için beni affetmeyecekler. Ama bilirsiniz. Ailemle barışmak isterim" demişti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.