Başkent Ankara, Ramazan ayının ilk cumasını manevi bir atmosferde karşıladı. Milyonlarca vatandaş, milli ve dini değerlerin merkezi konumundaki Hacı Bayram Veli Camii'ni doldurarak ilk cuma namazını eda etti.

Cami ve Çevresi Dolup Taştı
Sabahın erken saatlerinden itibaren cami ve çevresinde yoğun bir kalabalık oluştu. Ramazan'ın getirdiği manevi hazzı yaşamak isteyen Ankaralılar, cami avlusunu ve çevresindeki alanları doldurarak saf tuttu. Namaz sonrası vatandaşlar, Hacı Bayram Veli Hazretleri'nin kabrini de ziyaret ederek dualar etti.

Vatandaşlardan Ramazan ve Manevi Değerler Üzerine Düşünceler
Hasan Meral isimli bir vatandaş, yaptığı konuşmada hocanın verdiği vaazdan çok etkilendiğini belirterek, "Fakire fukaraya yardım edin, akrabalık bağlarını güçlendirin ve eski günlere dönelim" gibi öğütlerin altını çizdi. Mustafa Bulanık ise Elmadağ'dan geldiğini ve Hacı Bayram'a sık sık ziyaret gerçekleştirdiğini ifade ederek, oruç tutmanın alıştıkları için zorlayıcı olmadığını dile getirdi. Bir başka vatandaş ise tarihi camilerin ve türbelerin gezilmesini önemsediğini vurgulayarak, Ankara'nın Türkiye'nin ortası olduğunu belirtti. Saim Kul, kızları ve eşiyle birlikte camiye geldiklerini belirterek, "11 ayın sultanı geldi, şükürler olsun Allah'a kavuşturana" dedi. Türkmenistan asıllı bir vatandaş ise geçirdiği ameliyat sonrası sağlığına kavuşmak için dua ettiğini, tüm Müslümanların huzurlu olmasını ve Filistin'deki savaşların sona ermesini dilediğini söyledi. Caminin verdiği huzurdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ramazan ayının ilk cumasında yaşanan bu yoğunluk, cami çevresinde manevi atmosferi daha da güçlendirirken, vatandaşlar namazın ardından dualar ve iyi dileklerle alandan ayrıldı.








