Akbank’ın inovasyon merkezi Akbank LAB ile Birleşmiş Milletler’in telekomünikasyon ajansı International Telecommunication Union (ITU) iş birliğiyle düzenlenen AI for Good Innovation Factory Türkiye programında kazanan girişim RareSum oldu.

47 GİRİŞİM ARASINDAN BİRİNCİ SEÇİLDİ
47 girişim arasından birinci olarak seçilen RareSum, Cenevre’de Türkiye’yi temsil etme fırsatı elde etti. Program, yapay zekanın sağlık, tarım ve su yönetimi gibi hayati alanlarda çözüm üretme kabiliyetlerini değerlendirdi. Bu yıl da program, Türkiye’nin küresel yapay zeka gündemi ile entegrasyonunu güçlendirmeyi amaçladı.
RARESUM, BÜYÜK ÖDÜL İÇİN YARIŞACAK
RareSum, nadir hastalıklar alanında sağlık profesyonellerine yapay zeka destekli araştırma ve karar destek çözümleri sunarak birinci seçildi. Girişim, AI for Good Global Summit’te Türkiye’yi temsil edecek ve 20 bin dolarlık büyük ödül için diğer finalistlerle yarışacak.







