Rize'nin merkez Gülbahar Mahallesi'nde, Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı üzerinde bulunan bir çay toplama makinesi firmasına ait depoda akşam saatlerinde yangın çıktı. Depoda akülü çay toplama makinelerinin bulunduğu belirtilirken, yangının elektronik kaynaklı olduğu ve çevreye pis koku ile duman yaydığı ifade edildi. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI
Rize Belediyesi itfaiye ekipleri, yanan depoya hızla müdahale ederek yangını kontrol altına aldı. Polis ekipleri ise alanı güvenlik şeridiyle çevirerek güvenlik önlemlerini artırdı. Yangın sırasında can kaybı yaşanmadığı açıklandı, ancak maddi hasarın boyutu henüz netleşmedi.

NEDENİ ARAŞTIRILIYOR
Yangının kesin çıkış nedeni, ekipler tarafından başlatılan incelemelerle araştırılıyor. İlk belirlemelere göre, henüz belirlenemeyen bir sebeple depoda alevlerin ortaya çıktığı düşünülüyor. Yetkililer, inceleme sonuçlarının ardından detaylı bir açıklama yapmayı planlıyor.







