Fenerbahçe Kulübü Başkanı Sadettin Saran, şampiyonluk yarışında kritik bir döneme girilirken Galatasaray'ın maçlarında hakem kararlarıyla kollandığına dair inancını dile getirdi. Saran, TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'na duyduğu güveni de belirterek, adil bir rekabet ortamı çağrısı yaptı.
Hakem Performansları ve MHK'ye Sert Eleştiri
Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Saran, özellikle son haftalarda yaşanan hakem performanslarına tepki gösterdi. Galatasaraylı oyuncu Torreira'ya sarı kart verilmemesi gibi durumların kabul edilemez olduğunu vurgulayan Saran, Merkez Hakem Kurulu'nda (MHK) ciddi sorunlar olduğunu ve başkan Ferhat'ın görevini kötü yönettiğini iddia etti. Kulüplerin büyük çoğunluğunun MHK'den rahatsız olduğunu belirten Saran, bu durumun federasyona da zarar verdiğini söyledi. Fenerbahçe olarak bu endişelerini Taner Sönmezer aracılığıyla federasyona ilettiklerini ve bu konuda bir dosya hazırladıklarını da ekledi.
Genç Oyuncular Üzerindeki Baskı ve Taraftara Çağrı
Başkan Saran, Kadıköy'deki maçlarda genç oyuncuların üzerindeki baskıya da dikkat çekti. Skor bulunamadığında oluşan uğultunun gençlerin psikolojisini olumsuz etkilediğini ve bu konuda uzmanlardan destek aldıklarını belirtti. 11 yıllık bir hayal kırıklığı ve beklentinin yüksek olmasının bu baskıyı artırdığını ifade eden Saran, şampiyonluk için mücadele ettiklerini ve bu beklentinin hataların hoşgörüyle karşılanmasını engellediğini söyledi. Taraftarlara ise kalan 9 haftada takıma destek olma çağrısında bulundu. Geçen sezon Dzeko ve Tadic'in buruk ayrıldığını hatırlatarak, bu sezon şampiyon olunacaksa bunun taraftar desteğiyle mümkün olacağını vurguladı.
Transfer Politikası ve Gelecek Projeleri
Transfer dönemindeki gelişmeler hakkında da bilgi veren Saran, En-Nesyri'nin Afrika Kupası dönüşü sürpriz olduğunu, Duran ve Sidiki ile devam etme kararı aldıklarını ancak Bükreş maçındaki olayların ardından farklı planlar yaptıklarını anlattı. Devre arası transfer yapmanın zorluğuna değinen Saran, Lookman'ı kendisinin istediğini ancak gerçekleşmediğini, Sörloth ile de görüşüldüğünü belirtti. Orta sahanın birinci öncelikleri olduğunu ve Avrupa'daki benzer sistemleri örnek alarak yapılanma hedeflediklerini dile getirdi. Ayrıca, Emlak Konut ile birlikte gelir getiren projeler açıklayacaklarını ve Samandıra için de yeni arsalar baktıklarını duyurdu. Sportif başarıyı nakit sıkıntısını azaltmanın bir yolu olarak gördüğünü sözlerine ekledi.








