Şahinbey Belediyesi, Filistin'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve kamuoyunda farkındalık oluşturmak amacıyla anlamlı bir etkinlik düzenliyor.
DESTEK YÜRÜYÜŞÜ 18 NİSAN'DA
Destek yürüyüşü, 18 Nisan Cumartesi günü saat 13.00'te Şahinbey Millet Camii'nde gerçekleştirilecek. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, tüm Gazianteplileri bu yürüyüşe katılmaya davet ederek, yaşanan zulme karşı sessiz kalınmaması gerektiğini vurguladı. Başkan Tahmazoğlu, yaptığı açıklamada, Filistin'de yaşananların sadece siyasi bir mesele olmadığını, aynı zamanda vicdani bir sorumluluk olduğunu dile getirdi.
HERKESİ YÜRÜYÜŞE DAVET EDİYOR
Başkan Tahmazoğlu, "Bu bir vicdan davasıdır" ifadesiyle Filistin'de her gün yaşanan acıların tüm insanlığın ortak yarası haline geldiğini belirtti. Filistin ve Gazze meselesinin merkezinde insanın olduğu bir vicdan davası olduğunu söyleyen Tahmazoğlu, "Dünyanın birçok ülkesinde insanlar bu zulme karşı ayağa kalkarken, bizlerin sessiz kalması ne inancımıza ne de tarihimize yakışır. Bu nedenle hep birlikte sesimizi yükseltmeli ve mazlumların yanında olduğumuzu göstermeliyiz" dedi. Yürüyüşte, vatandaşların aileleriyle birlikte katılım sağlaması bekleniyor. Başkan Tahmazoğlu, "Bu konuda ben ne yapabilirim?" diyen herkesi yürüyüşe davet ederek, "Gelin, adaletin ve vicdanın safında omuz omuza verelim. Sesimizi dünyaya duyuralım ve bu zulme hep birlikte ‘dur’ diyelim" çağrısında bulundu.








