Salihli'de zeytin üreticilerine 'halkalı leke' ve 'zeytin sineği' uyarısı

GÜNDEM Yayınlanma : 04 Ekim 2025 14:06 Düzenleme : 04 Ekim 2025 14:06
Salihli'de zeytin üreticilerine 'halkalı leke' ve 'zeytin sineği' uyarısı
Manisa'nın Salihli ilçesindeki Tarım ve Orman Müdürlüğü, zeytin üreticilerine halkalı leke hastalığı ve zeytin sineği zararlısına karşı ilaçlama yapmaları yönünde önemli bir uyarıda bulundu. Hasat öncesi ilaçlama sürelerine dikkat edilmesi gerektiği vurgu
Salihli'de zeytin üreticilerine 'halkalı leke' ve 'zeytin sineği' uyarısı

Manisa'nın Salihli ilçesindeki Tarım ve Orman Müdürlüğü, zeytin üreticilerini hem halkalı leke hastalığına hem de zeytin sineği zararlısına karşı ilaçlama yapmaları konusunda uyardı.

ZEYTİN SİNEĞİNE KARŞI MÜCADELE

Müdürlük tarafından yapılan açıklamada, Salihli'de zeytin üretimiyle uğraşan çiftçilerin 4-6 Ekim 2025 tarihleri arasında ruhsatlı bitki koruma ürünlerini kullanarak zeytin sineğiyle mücadele etmeleri gerektiği belirtildi.

HALKALI LEKE HASTALIĞINA DİKKAT

Son dönemdeki hava koşullarının halkalı leke hastalığının yayılmasına elverişli olduğu vurgulanan açıklamada, üreticilerin bu hastalığa karşı da ruhsatlı ilaçlarla önlem alması talep edildi. İlaçlama sonrası hasada kadar geçmesi gereken sürenin önemine dikkat çekilerek, aksi takdirde ürün kalitesi ve tüketici sağlığı açısından riskler oluşabileceği ifade edildi. Müdürlük, çiftçilerin verim kaybı yaşamaması ve kaliteli ürün elde etmesi için bu uyarıların dikkate alınmasını istedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.