Salomon Kapadokya Ultra Trail'e 79 ülkeden 2 bin 408 sporcu katılıyor

SPOR Yayınlanma : 17 Ekim 2025 18:51 Düzenleme : 17 Ekim 2025 18:51
Salomon Kapadokya Ultra Trail'e 79 ülkeden 2 bin 408 sporcu katılıyor
Salomon Kapadokya Ultra Trail Koşusu, yarın Nevşehir'de 79 ülkeden 2 bin 408 sporcunun katılımıyla başlıyor. Yarışmacılar 119, 63 ve 38 kilometrelik etaplarda mücadele edecek.

Salomon Kapadokya Ultra Trail Koşusu, yarın Nevşehir'de 79 farklı ülkeden 2 bin 408 sporcunun katılımıyla start alacak.

ELİT SPORCULAR TANITILDI

Organizasyon öncesinde Ürgüp ilçesindeki bir otelin terasında düzenlenen basın toplantısında, yarışacak elit sporcular kamuoyuna tanıtıldı. Nevşehir Vali Yardımcısı Mücahit Öztürk, yarışın peribacalarıyla dolu vadilerdeki eşsiz güzergahıyla büyük önem taşıdığını belirtti.

KAPADOKYA SPORUN DA MERKEZİ OLUYOR

Öztürk, sporculara başarı dileyerek Kapadokya'nın binlerce yıllık tarihi ve doğal güzellikleriyle sporun birleştirici gücünü hissettiren bir merkez olduğunu vurguladı. Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul ise belediye olarak etkinliğe hazırlandıklarını ve meydan yenileme çalışmalarıyla parkuru daha uygun hale getirdiklerini söyledi. Organizasyonda yer alan firmalar ve sponsorların temsilcilerinin de katıldığı tanıtım programında, uluslararası başarılar elde etmiş sporcular sahneye çıktı. Yarış yarın sabah 07.00'de Ürgüp ilçe meydanından başlayacak ve sporcular 119, 63 ve 38 kilometrelik parkurlarda mücadele edecek. Dereceye girenler için ödül töreni 19 Ekim'de gerçekleştirilecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.