Samsun'da kadına şiddete dikkat çekmek için farkındalık etkinliği düzenlendi

YAŞAM Yayınlanma : 26 Kasım 2025 06:31 Düzenleme : 26 Kasım 2025 06:31
Samsun'da kadına şiddete dikkat çekmek için farkındalık etkinliği düzenlendi
Samsun'da düzenlenen farkındalık etkinliği, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek ve kadınları güçlendirmek amacıyla gerçekleştirildi.
Samsun'da kadına şiddete dikkat çekmek için farkındalık etkinliği düzenlendi

Samsun'da Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' dolayısıyla bir farkındalık etkinliği ve el emeği sergisi düzenledi.

ETKİNLİKTE SERGİLENEN EL EMEĞİ ÜRÜNLER

Etkinlik, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından AVM meydanında gerçekleştirildi. Kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, kadın kooperatifleri ve kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi. Serginin açılışı, Samsun Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk, Samsun İl Müftüsü Seyfullah Çakır ve Samsun Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kemal Gümrükçü tarafından yapıldı.

FARKINDALIK VE GÜÇLENDİRME AMAÇLI ETKİNLİKLER

Samsun Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Sultan Bulut, etkinlikte yaptığı açıklamada, '25 Kasım, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' olarak her yıl kutlandığını belirtti. Bulut, 'Kadınlarımızın 6284 sayılı Kanun çıktıktan sonra bir takım kazanımları oldu' diyerek, Türkiye genelinde şiddete izleme ve önleme merkezlerinin açıldığını ifade etti. Ayrıca etkinliğin yıl boyunca süreceğini vurguladı. Bir gün açık kalacak olan sergiye vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.