Samsun'da oynanan Samsunspor-Trabzonspor Süper Lig müsabakası öncesinde yaşanan ve büyük yankı uyandıran olayda, Trabzonspor takım otobüsüne yönelik taşlı saldırıyla ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında, ihmalleri olduğu öne sürülen 1 başkomiser ve 2 polis memuru açığa alındı.
OLAYIN ARDINDAN HIZLI SORUŞTURMA
07 Şubat 2026 tarihinde saat 20.00'da Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nda gerçekleşen maç öncesinde, Trabzonspor kafilesini taşıyan otobüse yapılan saldırının ardından Samsun Emniyet Müdürlüğü ekipleri hızla harekete geçmişti. Olayla bağlantısı tespit edilen S.A. (18), M.A.Ş. (19), A.B. (15), U.K. (17), E.G. (17) ve T.C.U. (16) isimli şüpheliler yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden S.A. ifadesinin ardından serbest bırakılırken, diğer beş şüpheli ise adliyeye sevk edildi ve nöbetçi mahkemece serbest bırakıldı.
İDARİ SORUŞTURMA TAMAMLANDI
Adli sürecin yanı sıra, olayla ilgili başlatılan idari soruşturma da sonuçlandı. Tekkeköy İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli olan ve olay sırasında ihmalleri bulunduğu iddia edilen 1 başkomiser ile 2 polis memuru, görevlerinden uzaklaştırıldı. Açığa alınan polis memurlarının kimliklerinin belirlendiği ve silahlarına el konularak görevden alındıkları öğrenildi. Soruşturmanın ise çok yönlü olarak devam ettiği belirtildi.








