Samsun (İHA) – AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, düzenlediği basın toplantısında, şehrin önümüzdeki 4 yıl içinde Türkiye ihracatından yüzde 2 pay almayı hedeflediğini açıkladı.

İHRACAT HEDEFLERİ GÜÇLENİYOR
Köse, Samsun’da devam eden ve planlanan yatırımlar hakkında bilgi vererek, geçmişte düşük seviyelerde kalan ihracat rakamlarının şimdi 1,5 milyar dolara ulaştığını belirtti. 2000'li yıllarda 35-36 milyon dolarlık ihracatın yapıldığını hatırlatan Köse, bu sürecin telafi edileceğini vurguladı. 4 yıl içinde Türkiye'nin ihracatının 300 milyar dolara ulaşması durumunda, Samsun'un 6 milyar dolarlık bir katkı sağlamasını beklediklerini ifade etti.
HIZLI TREN PROJESİ İLE ULAŞIMDA YENİ DÖNEM
Hızlı tren projeleri hakkında da bilgi veren Köse, Ankara-Samsun hattının 2029’da tamamlanacağını ve bu projenin hem yolcu hem de yük taşımacılığında önemli bir rol oynayacağını dile getirdi. Hızlı trenin, yolcu taşımacılığına ek olarak, yük taşımacılığında da kullanılacağını ve bu durumun uluslararası ticaretin gelişmesine katkı sağlayacağını belirtti. Böylece Samsun'un, ticaretin ana merkezlerinden biri haline geleceğini ifade etti.








