Samsun, Türkiye ihracatından yüzde 2 pay almayı hedefliyor

SİYASET Yayınlanma : 23 Mayıs 2026 13:28 Düzenleme : 26 Mayıs 2026 00:07
Samsun, Türkiye ihracatından yüzde 2 pay almayı hedefliyor
AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, Samsun'un 4 yıl içinde Türkiye ihracatından yüzde 2 pay almayı hedeflediğini ve hızlı tren projeleriyle ulaşımda yeni bir dönem başlayacağını duyurdu.

Samsun (İHA) – AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, düzenlediği basın toplantısında, şehrin önümüzdeki 4 yıl içinde Türkiye ihracatından yüzde 2 pay almayı hedeflediğini açıkladı.

Samsun, Türkiye ihracatından yüzde 2 pay almayı hedefliyor 1

İHRACAT HEDEFLERİ GÜÇLENİYOR

Köse, Samsun’da devam eden ve planlanan yatırımlar hakkında bilgi vererek, geçmişte düşük seviyelerde kalan ihracat rakamlarının şimdi 1,5 milyar dolara ulaştığını belirtti. 2000'li yıllarda 35-36 milyon dolarlık ihracatın yapıldığını hatırlatan Köse, bu sürecin telafi edileceğini vurguladı. 4 yıl içinde Türkiye'nin ihracatının 300 milyar dolara ulaşması durumunda, Samsun'un 6 milyar dolarlık bir katkı sağlamasını beklediklerini ifade etti.

HIZLI TREN PROJESİ İLE ULAŞIMDA YENİ DÖNEM

Hızlı tren projeleri hakkında da bilgi veren Köse, Ankara-Samsun hattının 2029’da tamamlanacağını ve bu projenin hem yolcu hem de yük taşımacılığında önemli bir rol oynayacağını dile getirdi. Hızlı trenin, yolcu taşımacılığına ek olarak, yük taşımacılığında da kullanılacağını ve bu durumun uluslararası ticaretin gelişmesine katkı sağlayacağını belirtti. Böylece Samsun'un, ticaretin ana merkezlerinden biri haline geleceğini ifade etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.