Samsun’un gastronomik zenginliği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından düzenlenen 82. Mali Genel Kurulu'nda gözler önüne serildi.

STANDDA BÜYÜK İLGİ GÖRÜLDÜ
TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen genel kurulda, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın hazırladığı stant, ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekti. Samsun simidi, Bafra pidesi, Çarşamba kıvratması ve fındığı gibi yöresel lezzetler, katılımcılara ikram edildi. Ayrıca, Bafra’da topraksız tarım ile yetiştirilen domates çeşitleri ve çilek de standın dikkat çeken ürünleri arasında yer aldı.

GASTRONOMİK ZENGİNLİK TANITILDI
Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Anıtkabir ziyareti sonrasında Hisarcıklıoğlu’na eşlik ederek, kentin gastronomik ve kültürel zenginliğini tanıttı. Murzioğlu, bu zenginliğin Samsun'un en önemli değerlerinden biri olduğunu vurgulayarak, her platformda tanıtım faaliyetlerini sürdürmeye devam edeceklerini belirtti. Ayrıca, Samsun’un coğrafi işaretli ürünlerinin daha geniş kitlelere ulaşması için çalışmaların sürdürüleceğini ifade etti. Samsun TSO olarak, TOBB çatısı altında ülke ekonomisine katkı sağlamayı sürdüreceklerini belirten Murzioğlu, genel kurulun iş dünyası için önemli bir platform olduğunu kaydetti.







