Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Trabzonspor'a penaltılarla elenerek kupaya veda eden Samsunspor, rotayı hemen Trendyol Süper Lig'e çevirdi. Kırmızı-beyazlılar, ligin 31. haftasında deplasmanda karşılaşacakları Alanyaspor maçı hazırlıklarına ara vermeden start verdi.

Fink dönüyor, eksikler can sıkıyor
Teknik Direktör Thorsten Fink yönetiminde Nuri Asan Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenman, koşu ve ısınma hareketleriyle başladı. Ardından rondo çalışmaları ve şut organizasyonlarıyla devam eden idman, dar alanda oynanan çift kale maçla noktalandı. Kupada forma giyen oyuncular ise günü rejenerasyon çalışmasıyla tamamladı. Bu arada, 3 maçlık cezası sona eren tecrübeli çalıştırıcı Fink, Alanyaspor karşılaşmasıyla birlikte yeniden takımının başında sahada yer alabilecek. Fink'in yokluğunda Samsunspor, Eyüpspor ve Beşiktaş'ı mağlup ederken, Trabzonspor ile berabere kalmış ve kupadan elenmişti.

Sakat ve cezalı oyuncular alarm veriyor
Öte yandan Samsunspor'da sakatlıklar can sıkmaya devam ediyor. Trabzonspor maçında ısınma sırasında sakatlanan Emre Kılınç'ın yanı sıra uzun süredir sahalardan uzak olan Jaures Assoumou, Bedirhan Çetin ve Celil Yüksel'in Alanyaspor maçında forma giymesi beklenmiyor. Ayrıca, Trabzonspor maçında gördüğü kırmızı kartla oyundan atılan Cherif Ndiaye de cezası nedeniyle Alanyaspor karşısında takımını yalnız bırakacak.







