Sanayicilerden Konyalı bakana çağrı; Yeni sanayi lüks değil mecburiyet

YEREL Yayınlanma : 22 Kasım 2025 18:45 Düzenleme : 22 Kasım 2025 18:47
Sanayicilerden Konyalı bakana çağrı; Yeni sanayi lüks değil mecburiyet
Ereğli’de mevcut kapasitesiyle güçlükler içinde hizmet vermeye çalışan sanayi sitesinin planlı bir şekilde yeniden yapılması gerektiğini vurgulayan sanayiciler, Bakan Kurum’dan seslerini duymasını istiyor

Konya’nın Ereğli ilçesinde yıllardır hizmet veren sanayi sitesi, yetersiz kaldığı için taleplere karşılık veremiyor. Ereğlili sanayiciler, hemşerileri Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a çağrıda bulunarak, “Ereğli’deki mevcut sanayi artık şehrin sırtına yük. Ereğli’ye yeni sanayi lüks değil, mecburiyet” dedi.

Konya’nın il olmaya aday ilçesi Ereğli’de sanayi sitesi mevcut kapasitesiyle yetersiz kalırken hem sanayicilerin hem de vatandaşların tepkisine neden oluyor. Dip dibe yapılmış dükkanları, dar sokaklarında yaşanan trafik sıkışıklığı ve yüksek kiralar sanayicilerin en büyük sorunlarının başında gelirken şehrin yeni ve planlı bir sanayi ihtiyacı sık sık gündeme getiriliyor.

SANAYİCİLER KONYALI BAKANA SESLENDİ

Sorunlarını sosyal medyada dile getiren sanayiciler, Ereğli sanayisinin mevcut yapısıyla artık şehrin yükünü taşıyamadığına dikkat çekerek yıllardır çözülemeyen sorunun bir an önce çözülmesini istedi.

Karapınarlı olan Bakan Kurum’un Ereğli’deki sanayi sitesinin planlı şekilde yeniden yapılması taleplerine sessiz kalmasından şikayet eden sanayiciler, şunları söyledi:

“Bu yapı 20 yıl önce bile buraya dar geliyordu. Bugün tamamen tıkanmış durumda. Bu sanayi artık Ereğli’yi taşımıyor. Taleplerimizi yıllardır dile getiriyoruz ama sesimizi duyan yok, hala aynı yerde sayıyoruz. Bu artık bir tercih değil zorunluluk haline gelmiştir. Yıllardır çözülemeyen bu mesele Ereğli’nin geleceğini tüketiyor. Yeni sanayi konusunun yıllardır sürüncemede kalması, Ereğli’nin ticari hayatını, esnafın nefesini ve şehrin geleceğini sıkıştırıyor. Bu belirsizliklerden doğan sonuçları hepimiz yaşıyoruz. Gelinen tabloda tıkanmış trafik, aşırı kira artışları, plansız büyüme, yatırım çekemeyen bir sanayi ortamı oluşmuştur. Çevre Bakanımız Karapınarlı ama hemen yanı başındaki Ereğli’de beklenti karşılanamıyor. Yeni sanayi ile ilgili güçlü ve net bir proje hazırlanarak Ankara’ya Bakan beye sunulmadığı için Ereğli yeni sanayi konusunda beklentisine ulaşamadı. Vatandaşın önceliği stadyumun çimi, ev ziyaretleri, mahalle gezileri değil, güçlü bir sanayi sitesidir.”

“GAZETECİLERİ TEHDİT EDENLER ASIL BU KONUYLA İLGİLENSİN”

Yeni sanayi sitesinin yapımına ne zaman başlanacağını sorarak bu konuda basının da görevini yerine getirmediğini belirten sanayiciler, basını ve vatandaşları göreve davet etti. Sanayiciler, şöyle devam etti:

“Gerçekleri yazan gazetecilere yönelik girdiği ortamlarda tehditkar ifadeler kullananlar, ‘ters kelepçe ile aldırırız’ tehdidi savuranlar bu meseleyle uğraşsınlar. Gerçeklerden korkmasınlar. Basının görevi bellidir. Soru sormak, takip etmek, kamu adına hesap sormak. Peki 62.000 M²’lik o arsa ne oldu? Yeni hal için ayrılan 62.000 M2’lik arsayı aylarca sorduk, yine soruyoruz, bu alanda süreç ne durumda? Neden bu konuda açıklama yapılmıyor? Kamu zararı iddiaları neden net biçimde yanıtlanmıyor? Bu sorular sadece gazetecilerin değil vatandaşın da bilgi alma kapsamındadır. Ereğli bu konuyu yanıt bekleyen bir mesele olarak görmeye devam edecek. Bu şehrin sabrı tükeniyor. Yeni sanayi konusunda gecikmiş her gün, Ereğli’nin geleceğinden çalınmış bir gündür. Bu konuda somut bir adım, şeffaflık ve derhal çözüm istiyoruz.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.