SANKO Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) bünyesinde yer alan İlk ve Acil Yardım Programı, Mesleki Eğitim Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MEDEK) tarafından tam akreditasyon alma başarısını gösterdi.

KALİTE VE GÜVENİLİRLİK ARTIK RESMİ
Üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, akreditasyonun, üniversitenin kalite odaklı eğitim anlayışını daha da güçlendirdiğini belirtti. Ayrıca, Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi'nde Beslenme ve Diyetetik, Hemşirelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon programlarının da akredite olduğunu hatırlattı. Akredite program sayısının artması, nitelikli insan kaynağı yetiştirme hedeflerine önemli katkılar sunduğunu ifade etti.
EĞİTİMDE SÜREKLİ GELİŞİMİN GÖSTERGESİ
Prof. Dr. Dağlı, “İlk ve Acil Yardım Programı’nın akredite edilmesi, üniversitemizin eğitimde kalite, güvenilirlik ve sürekli gelişim anlayışının güçlü bir yansımasıdır. Bu süreç, öğrencilerimize sunduğumuz eğitimin ulusal ve uluslararası düzeyde tanınırlığını artırmaktadır” dedi. SANKO Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve SHMYO Müdürü Prof. Dr. M. Metin Bayram ise akreditasyonun büyük bir gurur kaynağı olduğunu ve programın eğitim kalitesinin resmî olarak tescillendiğini vurguladı. Prof. Dr. Bayram, akreditasyon sürecinin programın eğitim-öğretim yapısı, ders içerikleri, uygulama imkanları, akademik kadro yeterliliği ve kalite güvence süreçlerinin ulusal standartlara uygunluğunu ortaya koyduğuna dikkat çekti. “Akreditasyon süreci, sağlık alanında bilgi ve beceriyle donatılmış, mesleki yeterliliği yüksek mezunlar yetiştirmek hedefimize ulaşmamızda önemli bir adım” diyerek sözlerini tamamladı.







