Şap hastalığı nedeniyle kasaplar denetlendi  

YEREL Yayınlanma : 10 Ekim 2025 03:30 Düzenleme : 10 Ekim 2025 03:32
Şap hastalığı nedeniyle kasaplar denetlendi  
Konya'nın Zabıta ekipleri halk sağlığını ön planda tutarak özellikle gıda denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Sık sık denetime çıkan ekipler bu kez özellikle kasapları mercek altına alarak denetimlerini sıklaştırdı.

Bu kez denetimler Şap hastalığı nedeniyle kasaplar üzerinde yoğunlaştı.

ŞAP HASTALIĞI GÜNDEME GELMİŞTİ

Geçtiğimiz aylarda Türkiye ve Konya genelinde yaşanan büyükbaş hayvanlardaki şap hastalığı salgını nedeniyle bir çok büyükbaş hayvan telef oldu. Bu dönemde hayvan pazarları da kapatıldı. tarım il ve ilçe müdürlüğü hayvan sağlığı ekipleri de yoğun bir çalışma yürüterek şap hastalığının yayılmasını engellemek için uğraştı. Alınan tedbirler ve yapılan aşılama çalışmalarının ardından çalışmalar başarıya ulaşarak hayvan pazarları açıldı. Büyükbaş hayvan kesimlerine de yeniden başlandı.


KASAPLAR DENETLENDİ

Bu noktada harekete geçen Zabıta ekipleri yaşanan bu sürecin ardından özellikle kasapları mercek altına aldı. Cihanbeyli İlçesi'nde Zabıta Müdürlüğü ekipleri, halk sağlığını korumaya yönelik çalışmalar kapsamında denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Ekipler, son dönemde yaygınlaşan şap hastalığı nedeniyle, ilçede faaliyet gösteren kasap işletmeleri titizlikle denetlendi.

HALKIN SAĞLIĞI İÇİN

Denetimlerde özellikle; hijyen koşulları titizlikle incelenirken, et ve et ürünlerinin saklama ve muhafaza şartlarıyla birlikte son kullanma tarihleri, etiket ve fiyat bilgileri gibi hususlar detaylı şekilde kontrol edildi. Halkın sağlıklı ve güvenli gıda sunulmasını sağlamak amacıyla denetlerin devam edeceği vurgulandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.