Belediye ekipleri, özellikle bozuk zemin nedeniyle ulaşımda sıkıntı yaşanan mahallelerde kilitli taş parke döşemeleriyle yolları baştan aşağı yenileyerek güvenli ve konforlu bir ulaşım ağı oluşturuyor.
Bu kapsamda çalışmaların son durağı Gözlü ve Büyükzengi mahalleleri oldu. Mahalle içi yollarda bozulan bölümlerin sökümü tamamlanırken, kilitli taş parke döşemeleri ara bağlantılardan sokak içlerine kadar geniş bir alanda titizlikle yürütülüyor. Her iki mahallede de yıllardır yaşanan çamur, çukur ve bozulmuş zemin sorunları hızla ortadan kaldırılıyor.

Gözlü Mahallesi’nde özellikle yağışlı dönemlerde ulaşımı zorlaştıran bozuk yollar tamamen yenileniyor. Ara sokaklar ve bağlantı güzergâhlarında gerçekleştirilen düzenlemelerle mahalle sakinlerinin uzun süredir dile getirdiği yol sorunu büyük ölçüde çözülüyor.
Büyükzengi Mahallesi'nde de ekipler aynı hızla çalışıyor. Mahallede yoğun kullanılan sokakların zeminleri yenilenerek hem düzenli bir görünüm sağlanıyor hem de günlük ulaşım daha güvenli hâle getiriliyor. Çalışmalar ilerledikçe mahalle trafiğinin de önemli ölçüde rahatlaması bekleniyor.

Başkan Koç çalışmaları yerinde inceledi
Sarayönü Belediye Başkanı Necati Koç, Gözlü ve Büyükzengi mahallelerinde devam eden yol yenileme çalışmalarını sahada inceleyerek ekiplerden bilgi aldı. Vatandaşlarla da görüşen Koç, yol yapım çalışmalarının planlanan takvim doğrultusunda tüm mahallelerde sürdürüleceğini vurguladı. Başkan Koç ziyaretlerinde Gözlü Mahalle Muhtarı Hüseyin Şahin ve Büyükzengi Mahalle Muhtarı Murat Yaman’da eşlik etti
Başkan Koç, incelemelerin ardından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Sarayönü’nün ulaşım altyapısını güçlendirmek için sahada yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Gözlü ve Büyükzengi mahallelerinde devam eden yol yenileme çalışmalarımız, ilçe genelinde başlattığımız büyük ölçekli yol atağının önemli bir parçası. Amacımız, vatandaşlarımızın beklediği, talep ettiği konforlu ve uzun ömürlü yolları bir an önce vatandaşlarımızın hizmetine sunmak. Çalışmalarımız hiçbir şekilde aksatılmadan, plan dahilinde tüm mahallelere yayılmaya devam edecek.”








