Sarayönü Belediyespor’da savunma endişelendiriyor

SPOR Yayınlanma : 27 Aralık 2025 00:34 Düzenleme : 27 Aralık 2025 00:37
Sarayönü Belediyespor’da savunma endişelendiriyor
Sarayönü Belediyespor’da Ilgın Belediyespor karşılaşmasının ardından savunma hattında yaşanan gelişmeler, Seydişehir deplasmanı öncesi teknik heyeti zor durumda bıraktı.

Ilgın Belediyespor maçında stoper mevkisinde görev yapan Ahmet İlhan’ın kırmızı kart görerek cezalı duruma düşmesi ve takım kaptanı Yunus Emre’nin sakatlığının devam etmesi, savunmada ciddi bir krize yol açtı. Bu gelişmeler sonrası Sarayönü temsilcisinde savunma kurgusu adeta sil baştan ele alınmak zorunda kaldı.

 

SAVUNMADA TEK DOĞAL STOPER KALDI

Hafta boyunca savunma planlarını yeniden şekillendiren teknik heyetin elinde, stoper mevkisi için tek doğal oyuncu olarak Remzi kaldı. Ligin kritik haftalarına girilirken savunma hattındaki bu eksiklik, zorlu deplasman öncesi en büyük endişe kaynağı olarak öne çıktı.

Kaptan Yunus Emre’nin tedavi sürecinin devam etmesi ve Ahmet İlhan’ın cezalı olması nedeniyle teknik heyet, alternatif senaryolar üzerinde yoğunlaştı. Daha önce stoper mevkisinde de görev yapan Furkan Üye’nin son haftalarda sağ bekte değerlendirilmesi ise savunma planlarını daha da karmaşık hale getirdi. Furkan’ın yeniden stopere çekilmesi durumunda bu kez sağ bek hattında boşluk oluşacak olması, teknik ekibi çok yönlü bir çözüm arayışına itti.

FARKLI SAVUNMA VARYASYONLARI MASADA

Seydişehir deplasmanı öncesi savunma hattında doğru dengeyi kurmak isteyen Sarayönü Belediyespor teknik ekibi, antrenmanlarda farklı savunma varyasyonlarını denemeye başladı. Üçlü savunma ihtimali, mevkisel kaydırmalar ve orta saha destekli savunma planları teknik heyetin üzerinde durduğu seçenekler arasında yer alıyor.

Ligdeki istikrarlı çıkışını sürdürmeyi hedefleyen Yeşil-Siyahlılar için Seydişehir deplasmanı öncesi yaşanan bu savunma sorunu, karşılaşmanın önemini daha da artırdı. Teknik heyetin savunma hattında yapacağı tercihlerin, maçın kaderini belirleyecek en kritik unsurlardan biri olması bekleniyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.