Sarayönü Çarşı Camii yenilenen yüzüyle ibadete açıldı

YEREL Yayınlanma : 16 Temmuz 2026 14:53 Düzenleme : 16 Temmuz 2026 15:04
Sarayönü Çarşı Camii yenilenen yüzüyle ibadete açıldı
Sarayönü'nün yaklaşık 50 yıllık geçmişe sahip önemli ibadet merkezlerinden Çarşı Camii, kapsamlı tadilat çalışmalarının tamamlanmasının ardından yeniden cemaatiyle buluştu.

Yaklaşık 6 hafta süren yenileme sürecinin ardından camide ilk Cuma namazı yoğun katılımla eda edildi.

CAMİ BAŞTAN SONA YENİLENDİ

1 Haziran'da başlayan çalışmalar kapsamında caminin iç mekânı modern bir görünüme kavuştu. Halılar yenilenirken, iç cephe boyaları, avizeler ve ses sistemi tamamen elden geçirildi. Görevli odası, pencereler ve kullanım alanları da yenilenerek daha estetik ve konforlu bir ibadet ortamı oluşturuldu.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİLDİ

Cuma namazı öncesinde cemaate hitap eden İlçe Müftüsü Nizamettin Bayrakcı, tadilat sürecine katkı sunan hayırsever vatandaşlara, kamu kurumlarına, Çarşı Camii Derneği'ne, din görevlilerine ve emeği geçen herkese teşekkür ederek yapılan hizmetlerin hayırlı olmasını diledi.

İLK CUMA NAMAZINA YOĞUN KATILIM

Yenilenen Çarşı Camii'nde kılınan ilk Cuma namazına AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer, Sarayönü Kaymakamı Abdullah Huzeyfe Çakmak, Belediye Başkanı Necati Koç, İlçe Emniyet Amiri Dr. Süleyman Eren ve çok sayıda vatandaş katıldı. Protokol üyeleri namaz öncesi ve sonrasında vatandaşlarla bir araya gelerek yenileme çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

CEMAATE AŞURE İKRAMI YAPILDI

Cuma namazının ardından Sarayönü Belediyesi tarafından cami avlusunda cemaate aşure ikram edildi. Vatandaşlar hem yenilenen camide ilk Cuma namazını kılmanın mutluluğunu yaşadı hem de ikram programında bir araya geldi.

Yaklaşık altı haftalık yenileme çalışmalarının ardından yeniden ibadete açılan Çarşı Camii, modernize edilen iç donanımı ve yenilenen ibadet alanlarıyla Sarayönü'nün önemli manevi merkezlerinden biri olmaya devam edecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.