Sarayönü'nde 15 Temmuz ruhu bir kez daha yaşatıldı

GÜNCEL Yayınlanma : 16 Temmuz 2026 14:26 Düzenleme : 16 Temmuz 2026 14:33
Sarayönü'nde 15 Temmuz ruhu bir kez daha yaşatıldı
15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü'nün 10. yıl dönümü dolayısıyla Sarayönü'nde gün boyu süren anma programları düzenlendi.

Şehit kabri ziyareti, mevlit programı, demokrasi yürüyüşü ve gece boyunca devam eden etkinliklerle vatandaşlar, 15 Temmuz şehitlerini dualarla andı.

ŞEHİTLER DUALARLA YÂD EDİLDİ

Anma programı, 15 Temmuz şehidi Özel Harekât Polisi Yunus Emre Uçar'ın Ladik Mahallesi'ndeki kabri ziyaretiyle başladı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından şehitler için dualar edilirken, protokol üyeleri daha sonra şehidin ailesini ziyaret ederek vefa duygularını paylaştı.

Program kapsamında Sarayönü Çarşı Camii'nde Mevlid-i Şerif okutuldu. Öğle namazının ardından vatandaşlara lokma ikramında bulunuldu.

DEMOKRASİ YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENDİ

Akşam saatlerinde Hükümet Konağı önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla mehter takımı eşliğinde Anadolu Meydanı'na yürüdü. Milli birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği yürüyüşün ardından meydandaki program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve duaların ardından düzenlenen programa Sarayönü Kaymakamı Abdullah Huzeyfe Çakmak, Belediye Başkanı Necati Koç, siyasi parti temsilcileri, kamu kurumlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BAŞKAN KOÇ VE KAYMAKAM ÇAKMAK'TAN ANLAMLI MESAJLAR

Sarayönü Belediye Başkanı Necati Koç, 15 Temmuz'un milletin iradesine, bağımsızlığına ve demokrasisine sahip çıktığı destansı bir mücadele gecesi olduğunu belirterek, şehitleri rahmetle, gazileri ise minnetle andı.

Kaymakam Abdullah Huzeyfe Çakmak ise 15 Temmuz'un Türk milletinin demokrasiye bağlılığını tüm dünyaya gösterdiği tarihi bir dönüm noktası olduğunu vurgulayarak, birlik ve beraberlik ruhunun gelecek nesillere aktarılmasının önemine dikkat çekti.

DEMOKRASİ NÖBETİ SABAHA KADAR DEVAM ETTİ

Program kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Millete Sesleniş" konuşması dev ekrandan takip edildi. "İrade Bizim Zafer Bizim" temalı sinevizyon gösterimleri, ilahi dinletileri, kahramanlık türküleri ve TRT ortak yapımı "15.07 Şafak Vakti" filminin gösterimiyle etkinlikler gece boyunca devam etti.

Resmî programın ardından başlayan Demokrasi Nöbeti, camilerden okunan salalar ve sabah namazı öncesinde yapılan dualarla sona erdi.

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü'nün 10. yılında Sarayönü halkı, şehitlerini rahmet ve minnetle anarken milli iradeye, demokrasiye ve bağımsızlığa olan bağlılığını bir kez daha güçlü şekilde ortaya koydu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.