SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ANMA PROGRAMLARINA KATILDI
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, üniversite yönetimi, akademik ve idari personel ile öğrenciler, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kapsamında Konya'da düzenlenen kortej yürüyüşü, anma programları ve demokrasi nöbetinde yer aldı.

Program kapsamında Rektör Yılmaz, Konya Valisi İbrahim Akın, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve protokol üyeleriyle birlikte Konya Şehitliği'ni ziyaret etti. Ardından "İrade Bizim, Zafer Bizim" temasıyla Kılıçarslan Kent Meydanı'nda düzenlenen etkinliklere katıldı.

MİLLÎ BİRLİK MESAJLARI VERİLDİ
Alaaddin Bulvarı'nda gerçekleştirilen anma yürüyüşünün ardından Kılıçarslan Kent Meydanı'nda düzenlenen programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Millete Sesleniş" konuşması canlı olarak takip edildi.
Etkinlikler kapsamında "İrade Bizim, Zafer Bizim" temalı sinevizyon gösterimi, Talha Bora Öge'nin şiir dinletisi ve protokol konuşmaları gerçekleştirildi. 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi salaların okunmasının ardından Konya Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge'nin yaptığı dua ile program tamamlandı.

DEMOKRASİ NÖBETİNDE YERLERİNİ ALDILAR
Anma programlarının ardından düzenlenen demokrasi nöbetine de Selçuk Üniversitesi öğrencileri ve personeli yoğun katılım sağladı.
Rektör Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz'ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Ak ve Prof. Dr. Haldun Soydal, Genel Sekreter Mustafa Karakışla ile akademik ve idari personel, 15 Temmuz şehitlerini rahmetle, gazileri ise minnetle andı.

Program boyunca Selçuk Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

15 TEMMUZ AFİŞLERİ MEVLANA MEYDANI'NDA SERGİLENDİ
Anma etkinlikleri kapsamında Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından hazırlanan 15 Temmuz Afiş Sergisi, Mevlana Meydanı'nda vatandaşların ziyaretine açıldı.

REKTÖR YILMAZ: "15 TEMMUZ MİLLET İRADESİNİN SİMGESİDİR"
15 Temmuz'un 10. yıl dönümüne ilişkin değerlendirmelerde bulunan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

“15 Temmuz; milletimizin iradesinden, bağımsızlığından ve vatanından asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya gösterdiği tarihî bir dönüm noktasıdır. Aradan geçen 10 yıla rağmen o gece ortaya konulan birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu; millî hafızamızdaki yerini ve gelecek nesillere aktarılması gereken değerini korumaktadır. Bu vesileyle hainlere karşı vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde müstesna bir yer edinen kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.”










