Gaziantep'in Araban ilçesi, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 10. yıldönümünde, milli birlik ve beraberlik ruhunu yücelten anlamlı bir Demokrasi ve Milli Birlik Günü programına ev sahipliği yaptı. Etkinlikler, vatan uğruna can veren aziz şehitlerimizin anıldığı mezarlık ziyaretleriyle başladı.

ŞEHİTLİK ZİYARETLERİ VE DUA
Araban Mezarlığı'ndaki şehitlikte düzenlenen törende, Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu ve şehitlerimizin aziz ruhları için dualar edildi. Ardından Sa'd Bin Ebi Vakkas Camii'nde Mevlid-i Şerif okunarak, gündüz programı manevi bir atmosferde tamamlandı.

DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK AKŞAMI
Akşam saatlerinde Recep Tayyip Erdoğan Parkı'nda devam eden anma programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Protokol konuşmaları, sinevizyon gösterisi, ilahiler, şiirler ve kahramanlık türküleriyle renklendirilen gecede, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve yapılan dualar, milli hafızayı tazeledi. Program, sela okunmasıyla birlik ve beraberlik vurgusu yapılarak son buldu. Törene, Gaziantep Vali Yardımcısı Yakup Kılınçoğlu başta olmak üzere protokol üyeleri, şehit yakınları, siyasi parti temsilcileri, STK'lar, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.








