Mehmet Şen ve oğlu Fatih Şen’in işletmeye kazandırdığı tesiste, özellikle nohut ve ayçiçeği ürünleri elemeden geçiriliyor. Çiftçiler, ekim öncesi kaliteli ve verimli ürünlere ulaşmak için tesise akın ediyor.

Selektör tesisinde işlemler, tarımsal verimliliği artırmak ve ürün kalitesini yükseltmek amacıyla dikkatle yürütülüyor. Öncelikle, tarladan getirilen ürünler taş, saman, toprak ve diğer yabancı maddelerden temizleniyor. Temizlenen ürünler, özel elekler ve makineler aracılığıyla boyut ve yoğunluklarına göre ayrılıyor. Bu sayede yalnızca sağlıklı ve homojen ürünler, ekim için hazır hâle getiriliyor. Zarar görmüş, kırık veya çatlamış taneler ayıklanarak üretimin kalitesi artırılıyor. Ayrıca, tesis içinde hava akımlarıyla yapılan ek temizlik işlemleri, hafif yabancı maddelerin ve tozun uzaklaştırılmasını sağlıyor. İşlem tamamlandığında ürünler paketleniyor ve çiftçilere teslim ediliyor.

Mehmet Şen, tesisin yoğunluğuna ve sağladığı avantajlara dikkat çekerek, “Şu anda nohut ve ayçiçeği eleme işlemlerimiz büyük bir yoğunlukla devam ediyor. Çiftçilerimiz tesisimize her gün düzenli olarak geliyor ve ekim öncesi ihtiyaçlarını yerinde ve zamanında karşılayabiliyorlar. Bizler de bu yoğun ilgiyi, hizmet kalitemizi artırmak için bir fırsat olarak değerlendiriyoruz. Bölgemizde sunduğumuz selektör hizmeti, yalnızca zaman kazandırmakla kalmıyor, aynı zamanda diğer ilçelerdeki benzer hizmetlerle kıyaslandığında fiyat açısından da oldukça uygun. Yoğunluk her geçen gün artıyor ve bu da Sarayönü tarımının ne kadar canlı olduğunu gösteriyor” dedi.








