Sarayönü Derneği aile iletişimini güçlendirecek projeleri hayata geçiriyor

HAYATIN İÇİNDEN Yayınlanma : 02 Ekim 2025 00:10 Düzenleme : 02 Ekim 2025 00:12
Sarayönü Derneği aile iletişimini güçlendirecek projeleri hayata geçiriyor
Sarayönü Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin STK’lara destek programı kapsamında önemli bir projeye imza atıyor.

2025 “Aile Yılı” çerçevesinde yürütülecek projeye, ilgili daire birimleri tarafından destek sağlanacağı bildirildi.

Dernek Başkanı Emre Güney ve yönetim kurulu üyeleri “Söz Bizde: Aile için İletişimin Desteklenmesi” adlı proje için Konya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelli ve Toplum Hizmetleri Şube Müdürü Ahmet Yalçın’ı ziyaret etti. Görüşmede proje detayları ele alınırken, Büyükşehir’in desteğiyle Sarayönü gençleri, çocukları ve ailelerin iletişimlerini güçlendirecek adımlar planlandı.

Dernek Başkanı Emre Güney, proje hakkında şunları aktardı: Büyükşehir Belediyemizle ortaklaşa “6 aylık bir proje olarak tasarladığımız çalışma kapsamında Sarayönü’nde alanında uzman bir akademisyen tarafından yetişkinlere yönelik konferans, Taşra mahallerinde geleneksel çocuk oyunları, iletişim atölyeleri, Sarayönü’ndeki 25 baba ve 25 çocuğun katılacağı ‘Baba-Çocuk Kampı’ organize edilecek; Beyşehir Atabey Gençlik Kampı’nda bir gece konaklamalı olarak icra edilecek olan kampın kapanışında ise Beyşehir Gölü turu ve tarihi-turistik yer gezileri yapılacak.”

Güney, “Bu proje, ilçemiz gençlerine ve çocuklarına farklı bir konseptte iletişim deneyimi sunacak, aileler için ise iletişimlerini güçlendiren değerli bir fırsat olacak. Ayrıca bu proje, ilerleyen dönemlerde Bakanlıkların, Avrupa Birliği ve diğer uluslararası projelere başvururken öncü bir model teşkil edecek” dedi.

Emre Güney, destekleri için Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a ve projenin hazırlanmasında emeği geçen dernek yönetimine teşekkürlerini iletti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.