Sarayönü’nde AGD’den Gazze için destek çağrısı

GÜNCEL Yayınlanma : 03 Ekim 2025 00:13 Düzenleme : 03 Ekim 2025 00:19
Sarayönü’nde AGD’den Gazze için destek çağrısı
KONYA – Sarayönü’nde Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından Gazze’ye destek amacıyla düzenlenen programda vatandaşlar bir araya geldi.

Yatsı namazının ardından Çarşı Camii önünde gerçekleştirilen etkinlikte dualar edildi, İsrail’in ablukasına karşı tepkiler dile getirildi. Sarayönülü vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programa, AGD üyeleri de katılım sağladı.

Etkinlikte basın açıklamasını yapan AGD Sarayönü Temsilcisi Mücahit Büyükdalaklı, Sumud filosuna ait gemilerin Gazze karasularına ulaşmasının tarihi bir gelişme olduğuna dikkat çekti.

Büyükdalaklı, “Her ne kadar gemiler Gazze topraklarına ayak basamamış olsa da yıllardır mazlum halkı açlık ve umutsuzlukla teslim almaya çalışan zalim kuşatma ilk kez kırılmıştır. Bu bize şunu gösteriyor: İsrail, ancak kararlı bir direniş ve cesur adımlarla durdurulabilir. İslam ülkeleri ve vicdan sahibi tüm liderler sessizliklerini bozmalı, insani yardım gemileri ve koruma güçleriyle Gazze’ye yönelmelidir” ifadelerini kullandı.

 

Açıklamasının devamında Büyükdalaklı, “Bugün Sumud gemilerinin açtığı yolun büyütülmesi gerekmektedir. Gazze ablukası sadece fiziken değil, zihinlerde de kırılmalıdır. İsrail ancak güç ve kararlı aksiyonlarla geri adım atar. Dünyanın dört bir yanından gemilerin Gazze’ye doğru yola çıkma zamanı gelmiştir. Bu süreçte fedakârlık yapan, dua eden herkese teşekkür ediyoruz. Rabbim gayretimizi kabul etsin” dedi.

Program, Karatepe Camii İmam Hatibi Mustafa Enes Çolak’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Ardından Gazze, Filistin ve tüm mazlum coğrafyalar için dualar edildi. Vatandaşlar ellerini semaya kaldırarak Gazze halkı için niyazda bulundu. Etkinlik, yoğun katılımla sona erdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.