Sarayönü’nde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı yoğun ilgi gördü

EĞİTİM Yayınlanma : 30 Mayıs 2025 01:22
Sarayönü’nde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı yoğun ilgi gördü
Sarayönü Anadolu Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin ortaklaşa düzenlediği 4006-TÜBİTAK Bilim Fuarı, ilçede bilimseverleri bir araya getirdi. İki gün süren etkinlikte öğrencilerin hazırladığı projeler, katılımcılardan tam not aldı.

4006-TÜBİTAK Bilim Fuarlarını Destekleme Programı kapsamında Sarayönü Anadolu Lisesi ve Sarayönü Anadolu İmam Hatip Lisesi iş birliğiyle düzenlenen Bilim Fuarı, ilçede bilim ve meraklılarının buluşma noktası oldu. Çarşamba günü açılışı gerçekleştirilen fuar, iki gün boyunca vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Fuarın açılış törenine Sarayönü Kaymakamı Abdullah Huzeyfe Çakmak, Belediye Başkanı Necati Koç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yavuz, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesiyle birlikte katılımcılar fuar alanına geçerek öğrencilerin hazırladığı projeleri ilgiyle inceledi.

sarayonunde-tubitak-4006-bilim-fuari-yogun-ilgi-gordu-2.jpg

Okul bahçelerinde kurulan stantlarda Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Coğrafya, Tarih ve Din Kültürü gibi birçok farklı branştan projeler sergilendi. Öğrenciler, danışman öğretmenlerinin rehberliğinde hazırladıkları projeleri ziyaretçilere sunarken, bilimsel merakı teşvik eden yaratıcı fikirler büyük beğeni topladı.

Matematik standında algoritma tabanlı zeka oyunları ve sayılarla ilgili pratik çözümler öne çıkarken, Fizik standında elektrik devreleri, enerji dönüşümleri ve basit makineler üzerine yapılan deneyler dikkat çekti. Kimya stantlarında ise renk değişimi deneyleri, asit-baz tepkimeleri ve doğal temizlik ürünleri gibi günlük yaşamla ilişkili çalışmalar sergilendi.

sarayonunde-tubitak-4006-bilim-fuari-yogun-ilgi-gordu-7.jpg

Biyoloji stantlarında öğrenciler çevre bilinci, canlılar dünyası ve insan anatomisi konularında projelerini sunarken, Coğrafya bölümünde küresel ısınma, çevre kirliliği ve doğal afetlerle ilgili bilinçlendirme çalışmaları yapıldı. Tarih standında ise Osmanlı’dan Cumhuriyet’e geçiş süreci, önemli tarihî şahsiyetler ve Sarayönü’nün yerel tarihiyle ilgili projeler dikkat çekti.

sarayonunde-tubitak-4006-bilim-fuari-yogun-ilgi-gordu-4.jpg

Fuara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yavuz, şu ifadeleri kullandı:

“4006-TÜBİTAK Bilim Fuarı, öğrencilerimizin bilimsel düşünme, proje üretme ve araştırma yapma becerilerini geliştirmeleri açısından son derece değerli bir etkinlik. Bu tür fuarlar, gençlerimizin potansiyelini ortaya çıkarmanın yanı sıra onları özgüvenli bireyler olarak yetiştirmemize de katkı sağlıyor. Sarayönü olarak her zaman bilimin ve eğitimin yanında duruyoruz. Emek veren tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi gönülden tebrik ediyorum. İki okulumuzun iş birliğiyle gerçekleşen bu fuar, aynı zamanda ortak üretim kültürünün güzel bir örneğidir. İlçemizin bilimle buluşmaya devam etmesi için desteklerimiz devam edecektir.” Şeklinde konuştu

sarayonunde-tubitak-4006-bilim-fuari-yogun-ilgi-gordu-6.jpg

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.