Sarıgöl'de öğrencilere ağaç dikme heyecanı

ÇEVRE Yayınlanma : 15 Nisan 2026 18:38 Düzenleme : 15 Nisan 2026 18:38
Sarıgöl'de öğrencilere ağaç dikme heyecanı
Sarıgöl'de öğrenciler, 'Her öğrencinin dikili ağacı olsun' projesi kapsamında fidan dikti ve doğa bilinci kazandı.
Sarıgöl'de öğrencilere ağaç dikme heyecanı

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde, İlçe Orman İşletme Şefliği tarafından başlatılan 'Her öğrencinin dikili ağacı olsun' projesi kapsamında öğrenciler kendi fidanlarını toprakla buluşturdu.

Sarıgöl\

PROJE İLK OLARAK ŞEYHDAVUTLAR İLKOKULU’NDA UYGULANDI

Projenin ilk uygulaması, Sarıgöl’e 25 kilometre mesafedeki Şeyhdavutlar İlkokulu'nda gerçekleştirildi. Burada eğitim gören 47 öğrenciye, İlçe Orman İşletme Şefi Emin Şıvka tarafından orman bilinci ve çevre farkındalığı eğitimi verildi. Öğrenciler, etkinlik kapsamında toplamda 20 fıstık çamı ve 27 selvi fidanı dikip, her biri için isim yazılarak fidanlarını belirledi.

Sarıgöl\

ÇOCUKLARIN DOĞA İLE BAĞ KURMASI AMAÇLANIYOR

Fidanların bakımını üstlenme sözü veren öğrenciler, büyük bir heyecanla ağaçlarını büyütecek. Emin Şıvka, Şeyhdavutlar Mahallesi'nin kırsal bir yerleşim olduğunu belirterek, 'Öğrencilerimizin küçük yaşta ağaçlandırma bilinci kazanmasını istiyoruz. Her birinin kendi ağacına sahip olması, doğayla bağ kurmalarını sağlıyor' dedi. Proje ile çocukların doğaya olan duyarlılığının artırılması ve daha yeşil bir çevre bırakılması hedefleniyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.