Şarköy'ün sevimli sakinleri: 'Vakvaklar' limanın maskotu oldu!

ÇEVRE Yayınlanma : 10 Aralık 2025 04:03 Düzenleme : 10 Aralık 2025 04:03
Şarköy'ün sevimli sakinleri: 'Vakvaklar' limanın maskotu oldu!
Tekirdağ Şarköy'de 3 yıl önce limana sığınan kazlar çoğalarak 30'a ulaştı ve 'Vakvaklar' adı verilen bu sürpriz misafirler, balıkçılar ve esnaf tarafından sahiplenilerek ilçenin sevimli maskotları oldu.

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde bulunan Balıkçı Limanı, 3 yıl önce misafir ettiği birkaç kazın zamanla çoğalarak adeta bir 'Vakvaklar' sürüsüne dönüşmesine sahne oluyor. Sayıları 30'a ulaşan bu sevimli dostlar, balıkçılar ve esnaf tarafından sahiplenilerek ilçenin sevimli maskotları haline geldi.

LİMANIN YENİ SAKİNLERİ

'Vakvaklar' olarak anılan kaz sürüsü, balıkçılar tarafından özenle besleniyor. Günlük menülerinde ekmek, salatalık ve marul gibi taze gıdalar bulunan kazlar, hem liman sakinlerinin hem de sahil boyunca yürüyüş yapan yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekiyor. Kazlar ile balıkçılar arasındaki sıcak ve samimi bağ, ziyaretçiler için de keyifli anlar yaşatıyor.

BİR HAYVAN SEVGİSİ HİKAYESİ

Balıkçı Mustafa Galin, yaklaşık üç yıl önce limana sığınan kazların zamanla kalıcı hale geldiğini ve sayılarını artırdığını anlatıyor. 'İlk geldiklerinde azlardı, şimdi 30'a ulaştılar. Biz de onlara 'Vakvaklar' adını verdik. Üç yıldır onlara gözümüz gibi bakıyoruz, kendi ellerimizle besliyoruz. Ben balığa gittiğimde diğer esnaf arkadaşlar da onlarla ilgileniyor.' diyen Galin, bu ilginin tamamen hayvan sevgisinden kaynaklandığını vurguluyor. Galin, 'Dışarıdan gelen misafirler aramızdaki bağı görünce şaşırıyor. Burada kalmaya devam ettikleri sürece biz de onlara bakmaya devam edeceğiz.' ifadeleriyle, bu beklenmedik dostluğun süreceğini belirtiyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.