Savunma sanayi başkanı Görgün: 'Bir haftada 240 milyon dolar ihracat yapıyoruz

BİLİM VE TEKNOLOJİ Yayınlanma : 22 Haziran 2026 14:57 Düzenleme : 22 Haziran 2026 14:57
Savunma sanayi başkanı Görgün: 'Bir haftada 240 milyon dolar ihracat yapıyoruz
Future AI Summit'26'da konuşan Savunma Sanayi Başkanı Görgün, Türkiye'nin savunma sanayi ihracatının bir haftada 240 milyon dolara ulaştığını belirtti. Yapay zeka çağının önemine vurgu yaptı.
Savunma sanayi başkanı Görgün: 'Bir haftada 240 milyon dolar ihracat yapıyoruz

İstanbul'da düzenlenen MENA bölgesinin önde gelen yapay zeka zirvelerinden biri olan 'Future AI Summit'26', Bahçeşehir Üniversitesi'nin ev sahipliğinde başladı.

Savunma sanayi başkanı Görgün: \

YAPAY ZEKA VE SAVUNMA SANAYİSİ

'Zekanın yeniden tasarlanması' temasıyla gerçekleşen zirvenin açılışında Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün de yer aldı. Görgün, Türkiye'nin savunma sanayi alanındaki ihracatının 20 yıl önce yılda 240 milyon dolar düzeyindeyken, bugün bir haftada bu rakama ulaştığını vurguladı. Ayrıca, yapay zekanın insan aklına eklemlenmeye çalışıldığını belirtti.

Savunma sanayi başkanı Görgün: \

İNSAN VE YAPAY ZEKANIN ORTAKLIĞI

Zirvenin açılış konuşmasını yapan yapay zeka Lucia, zeka paylaşımının önemine değinerek, insan sezgisiyle makine hesaplamasının birleştiğini ifade etti. Görgün de, yapay zeka çağında insanın konumunu değerlendirirken, Lucia'nın mesajına dikkat çekti. Görgün, yapay zekanın insan değerlerinin merkezde kalmasına yardımcı olması gerektiğini belirtti. Görgün, Türkiye'nin savunma sanayi ihracatındaki başarıyı gençlerin teknoloji alanındaki katkıları ile ilişkilendirerek, gençlerin mühendis olmasını ve teknolojiye yönelmelerini önerdi. Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Hüseyin Yücel ise yapay zekanın ekonomiyi ve günlük yaşamı dönüştüren temel bir altyapı haline geldiğini ifade etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.