Ereğli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, şehir genelindeki orta refüjlerde hem estetik görünümü güçlendirmek hem de su kaynaklarını daha verimli kullanmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.
GÜL DİKİMİ VE KURU PEYZAJ UYGULAMASI
Ekipler, refüjlerde ve park alanlarında gül dikimi gerçekleştirerek şehir estetiğine katkı sağlarken, su tüketimini azaltmayı hedefleyen kuru peyzaj uygulamalarını da hayata geçiriyor. Yapılan çalışmalar sayesinde şehirde hem görsel düzen sağlanıyor hem de su kaynaklarının korunmasına yönelik önemli adımlar atılıyor.
BAŞKAN AKPINAR: SU KAYNAKLARINI KORUYORUZ
Çalışmalar hakkında değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Umut Akpınar: “Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından gerçekleştirilen uygulamalarla birlikte şehrimizdeki orta refüjler bir yandan daha düzenli ve estetik bir görünüme kavuşurken, bir yandan da su kaynaklarının korunmasına yönelik önemli bir adım da atmış oluyoruz.
Gerçekleştirdiğimiz kuru peyzaj sayesinde görsel bütünlüğü korurken bakım ve sulama ihtiyacımızı da minimum seviyeye indiriyoruz. Şehir genelinde peyzaj kalitesini artırıyor aynı zamanda sürdürülebilir çevre anlayışı da ortaya koyuyoruz. Çalışmalarımıza planladığımız program dahilinde devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.








