Şehit Anıl Yalap, vefatının 8. yılında Kofçaz'da dualarla anıldı

ASAYİŞ Yayınlanma : 06 Nisan 2026 16:43 Düzenleme : 06 Nisan 2026 16:43
Şehit Anıl Yalap, vefatının 8. yılında Kofçaz'da dualarla anıldı
Şehit Anıl Yalap, şehadetinin 8. yılında Kofçaz'da kabri başında ve belediye salonunda dualarla anıldı. Vali Turan, şehitlerin emanetine sahip çıkmanın önemini vurguladı.
Şehit Anıl Yalap, vefatının 8. yılında Kofçaz'da dualarla anıldı

Kırklareli'nin Kofçaz ilçesine bağlı Tastepe Köyü'nde, şehit Anıl Yalap'ın şehadetinin 8. yıl dönümü, kabri başında düzenlenen özel bir programla anıldı.

Şehit Anıl Yalap, vefatının 8. yılında Kofçaz\

ANMA TÖRENİ VE KATILIMCILAR

Bu anlamlı anma programına Kırklareli Valisi Uğur Turan, eşi Nihal Turan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erdal Köse, Kofçaz Kaymakamı Seda Ünlü ve Kofçaz Belediye Başkanı Levent Şenol gibi önemli isimlerin yanı sıra şehidin ailesi ve çok sayıda vatandaş da katıldı. Şehidin babası Elmas Yalap ve annesi Kıymet Yalap da törende hazır bulundu. Kabri başında Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu ve şehit Anıl Yalap için dualar edildi. Aziz şehidimizin anısına rahmet ve minnetle yâd edilirken, şehitlerin kutsal emanetlerine sahip çıkmanın milletçe en önemli sorumluluk olduğu bir kez daha vurgulandı.

Şehit Anıl Yalap, vefatının 8. yılında Kofçaz\

DUYGU DOLU ANMA PROGRAMI

Şehadetinin yıl dönümü münasebetiyle Kofçaz Belediye Düğün Salonu'nda da ayrı bir anma programı gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, şehit Anıl Yalap'ın hayatından kesitler paylaşıldı. Öğrenciler tarafından okunan şiirler, salonda duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. Kırklareli Valisi Uğur Turan, yaptığı konuşmada, "Şehitlerimizin aziz hatıralarını yaşatmak, onların uğruna can verdikleri değerlere sahip çıkmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Sizler, bu vatanın geleceği olarak onların emanetine sahip çıkacak, birlik ve beraberliğimizi daima muhafaza edeceksiniz." ifadelerini kullandı. Program, Vali Uğur Turan ve eşi Nihal Turan'ın, şehidin annesi Kıymet Yalap ile babası Elmas Yalap'ın ellerini öperek hayır dualarını almalarının ve kendilerine çiçek takdim etmelerinin ardından sona erdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.