Şehit yakınları ve gaziler için ebru sanatı kursu açıldı

YAŞAM Yayınlanma : 19 Aralık 2025 10:04 Düzenleme : 19 Aralık 2025 10:04
Şehit yakınları ve gaziler için ebru sanatı kursu açıldı
Kırklareli'de şehit yakınları ve gaziler için açılan ebru sanatı kursu, katılımcılara duygusal iyileşme ve sosyal etkileşim fırsatları sunuyor.
Şehit yakınları ve gaziler için ebru sanatı kursu açıldı

Kırklareli merkezde, şehit yakınları ve gaziler için özel bir Ebru Sanatı kursu düzenlendi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın koordinesinde gerçekleştirilen bu kurs, Sanata Teşvik ve Sanatla Yaşam Programı çerçevesinde hayata geçirildi.

İŞ BİRLİĞİYLE BAŞLATILDI

Kırklareli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliğiyle açılan kursun açılış programına, Vali Uğur Turan'ın eşi Nihal Turan, İl Jandarma Komutanı Yusuf Eskitürk'ün eşi Kezban Eskitürk, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş ve Kırklareli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turan Baş katıldı. Program, katılımcılara sanatı öğretmenin yanı sıra, duygusal iyileşme ve sosyal etkileşimi artırma amacı taşıyor.

HEDEFLER VE FAYDALAR

Bu kurs, katılımcıların kendilerini ifade etmelerini, özgüvenlerini artırmalarını ve yaşadıkları travmalarla başa çıkmalarını sağlamayı hedefliyor. Şehit aileleri ve gaziler, ilgi duydukları sanat dallarından birini seçerek mesleki eğitim alma fırsatına sahip olacak. Katılımcılar, bireysel ve grup çalışmalarıyla hem özgün eserler ortaya koyacak hem de sosyal etkileşim fırsatları bulacak. Eğitmenler eşliğinde yapılan ebru sanatı çalışmaları, katılımcılara suyun üzerindeki renklerle duygularını ifade etme imkanı sunuyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.