Sekizinci gün: Kastamonu'da kayıp anne ve oğlunu bulma umudu tükeniyor mu? Engebeli arazide nefes kesen arama kurtarma operasyonu!

ASAYİŞ Yayınlanma : 09 Kasım 2025 14:43 Düzenleme : 09 Kasım 2025 14:43
Sekizinci gün: Kastamonu'da kayıp anne ve oğlunu bulma umudu tükeniyor mu? Engebeli arazide nefes kesen arama kurtarma operasyonu!
Kastamonu'da kaybolan anne Huriye Helvacı ve 5 yaşındaki oğlu Osman Helvacı için sekizinci günde de arama çalışmaları devam ediyor. Engebeli arazide dronlar, köpekler ve çok sayıda ekip görev alıyor.

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde kaybolan 43 yaşındaki anne Huriye Helvacı ve 5 yaşındaki oğlu Osman Helvacı için sekizinci günde de umutlu bekleyiş sürüyor. Merkez Mahallesi Meteoroloji TOKİ Konutlarındaki evlerinden ayrıldıktan sonra kendilerinden bir daha haber alınamayan anne ve oğulu bulmak için geniş çaplı arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor.

NEFES KESEN ARAMA KURTARMA SEFERBERLİĞİ

Bu zorlu görevde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Kastamonu Emniyet Müdürlüğü, Kastamonu Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ile komando birlikleri omuz omuza çalışıyor. Arama faaliyetleri, anne ve oğlunun en son görüldüğü yerler olan Alantepe ve Köseali köyleri ile bu bölgelere komşu 19 köyde yoğunlaşmış durumda. Engebeli ve ormanlık arazinin zorluklarına rağmen, termal dronlar ve arama kurtarma köpekleri de bu aramalara destek veriyor. Ayrıca Akıncı İHA, Yapay Zeka Görüntü Analiz Timi, Jandarma Suç Araştırma (JASAT) Timi, teknik istihbarat ekibi, İstihbarat Araştırma Timi, adli kolluk görevlileri, Emniyet İstihbarat Araştırma Ekibi ve Emniyet Suç Araştırma Ekibi de arama çalışmalarına katkı sağlıyor.

DETAYLI ARAMA YÖNTEMLERİ DEVREDE

JAK, AFAD, UMKE ve komando birlikleri, köylerdeki evleri tek tek inceleyerek Huriye Helvacı ve oğlu Osman Helvacı'ya ait herhangi bir iz bulabilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Termal destekli dronlar havadan tarama yaparken, Akıncı İHA da arama faaliyetlerine önemli bir destek sağlıyor. İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Yücel, yaptıkları duyumlar üzerine anne ve oğlunun yürüme yoluyla bir hayli mesafe kat etmiş olabileceğini belirtti. Kamera görüntülerine yansıyan istikametler doğrultusunda arama çalışmalarının devam ettiğini ve ekiplerin sahaya yönlendirildiğini sözlerine ekledi. Yücel, "Temennimiz inşallah sağ salim bulunması yönünde, arama kurtarma ekiplerinde ki arkadaşlara başarılar, kolaylıklar, rabbim yardımcıları olsun diyoruz." diyerek umutlu mesajlar verdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.