Selçuk Üniversitesi, 23 kategoride Türkiye'nin ilk 20'sinde yer aldı

EĞİTİM Yayınlanma : 23 Aralık 2025 21:55 Düzenleme : 23 Aralık 2025 21:55
Selçuk Üniversitesi, 23 kategoride Türkiye'nin ilk 20'sinde yer aldı
YÖK'ün 2025 raporuna göre Selçuk Üniversitesi, 23 kategoride Türkiye'nin ilk 20 üniversitesi arasında yer alarak ulusal yarışmalarda ikincilik ve Ar-Ge iş birliklerinde üst sıralarda başarılar elde etti.

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) yayımladığı '2025 Yılı Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu'na göre, Selçuk Üniversitesi tam 23 farklı kategoride Türkiye'nin ilk 20 üniversitesi arasında yer alarak dikkat çekici bir başarıya imza attı. Bu sonuçlar, üniversitenin eğitim öğretim kalitesinden araştırma çıktılarına, uluslararasılaşmadan toplumsal katkıya kadar geniş bir alandaki üstün performansını ortaya koyuyor.

ULUSAL YARIŞMALARDA İKİNCİLİK

Selçuk Üniversitesi, TEKNOFEST, TÜBİTAK ve TÜBA gibi kuruluşların düzenlediği yarışmalara katılan takım ve öğrenci sayısı ile ulusal kurumlar tarafından desteklenen proje sayısında Türkiye ikincisi oldu. Ayrıca, Engelsiz Üniversite Ödülleri'nde de Türkiye ikinciliğini elde etti. Sosyal sorumluluk projeleri, sanayi ile ortak yürütülen ulusal Ar-Ge projeleri ve uluslararası kuruluşlar tarafından desteklenen Ar-Ge projelerinde ise Türkiye üçüncüsü olarak öne çıktı.

AR-GE VE SANAYİ İŞ BİRLİĞİNDE ÖN SIRALAR

Sanayi ile ortak yürütülen ulusal Ar-Ge projeleri bütçesi, öğrencilerin endüstriyel projeleri ve Ar-Ge'ye ayrılan bütçe oranında Türkiye dördüncüsü olan üniversite, öğrencilerin sosyal sorumluluk projeleri sayısında beşinci sırada yer aldı. Teknokent veya Teknoloji Transfer Ofisi projelerine katılan öğrenci sayısı ile dezavantajlı gruplara yönelik faaliyetlerde altıncı, yurt dışı üniversitelerle ortak Ar-Ge projeleri ve öğrenci toplulukları sayısında ise sekizinci oldu. KPSS'de ilk yüzde 5'lik dilime giren program sayısında on üçüncü, uluslararası değişim programları ve iklim eyleminde on dördüncü, öğrenci toplulukları faaliyet sayısında on beşinci, doktora mezun sayısında on yedinci, bilim iletişimi faaliyetlerinde on sekizinci ve Yoksullukla Mücadele İçin Üniversite Etki Sıralaması'nda on dokuzuncu sırayı aldı.

REKTÖR YILMAZ'DAN GURUR DOLU AÇIKLAMA

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, raporun üniversitenin yükseköğretim kalitesindeki gücünü gösterdiğini belirterek, bu başarının öğrenciler, akademik ve idari kadronun ortak emeğiyle elde edildiğini vurguladı. Yılmaz, nitelikli araştırma üretimi, uluslararası iş birlikleri ve toplumsal katkıyı artırma hedeflerini kararlılıkla sürdüreceklerini ifade etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.