11 Kasım 2025 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait C130 tipi askeri kargo uçağı, Azerbaycan’dan kalkış yaptıktan kısa süre sonra Gürcistan’da düştü.
Elim kazada 20 askerimiz şehit olurken, tüm Türkiye yasa boğuldu. Şehit ateşinin düştüğü illerden biri de Konya oldu.
Selçuklu ilçesinde ikamet eden Hava İkmal Astsubay Kıdemli Çavuş Ahmet Yasir Kuyucu, kazada şehit olan kahraman askerlerimiz arasındaydı.

BAŞKAN PEKYATIRMACI ŞEHİT AİLESİNİ YALNIZ BIRAKMADI
Şehit Kuyucu’nun baba ocağını ziyaret eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, aileye başsağlığı ve taziye dileklerini iletti.
Acılı ailenin yanında yer alan Başkan Pekyatırmacı, büyük bir metanetle karşılanan şehadet haberinin ardından şehit ailesine moral verdi.

“20 ASKERİMİZİN ACISI HEPİMİZİ DERİNDEN SARSTI”
Yaşanan elim olay sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Pekyatırmacı, üzüntüsünü şu sözlerle dile getirdi:
“Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait olan Askeri Kargo Uçağımızın Gürcistan’da düşmesi sonucu şehit verdiğimiz 20 askerimizin acısı hepimizi derinden sarstı.
Hemşehrimiz Ahmet Yasir Kuyucu da bu şehitlerimizden bir tanesiydi. Ailemizin acısına ortak olmak için bugün onların yanındaydık.
Şehadet haberini büyük bir metanetle karşılayan babası İbrahim Kuyucu’ya, kıymetli annesine ve kardeşlerine sabır ve güç diliyorum.
Elim kazada şehit olan tüm kahraman Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum.”

“ŞEHİT AİLELERİMİZ, ŞEHİTLERİMİZİN EMANETLERİDİR”
Başkan Pekyatırmacı, açıklamasının devamında şehitlerin ve ailelerinin millet için taşıdığı değere vurgu yaptı:
“Vatanımızın birliği ve milletimizin huzuru uğruna canını feda eden kahramanlarımızın hakkını ödeyemeyiz.
Şehit ailelerimizin de her zaman yanında olacağız, onlar bize şehitlerimizin emanetleridir.”








