Sergen Yalçın'dan Samsunspor maçına kritik hamle: Tek değişiklik ve sakatlık güncellemeleri!

SPOR Yayınlanma : 24 Kasım 2025 02:09 Düzenleme : 24 Kasım 2025 02:09
Sergen Yalçın'dan Samsunspor maçına kritik hamle: Tek değişiklik ve sakatlık güncellemeleri!
Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Samsunspor maçında kadroda tek değişiklik yaparak Emirhan Topçu'ya şans verdi. Sakatlıklar ve cezalar sonrası oluşan durumun yanı sıra, futbolcular kadına şiddete dikkat çekti.

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Trendyol Süper Lig'in 13. haftasında sahalarında Samsunspor ile oynayacakları kritik mücadele öncesinde kadroda tek bir değişiklik yapma kararı aldı. Bu değişiklik, taktiksel tercihler doğrultusunda defans hattında gerçekleşti.

KADRODA TEK DEĞİŞİKLİK: EMİRHAN TOPÇU SAHADA

Yalçın, son oynadıkları Antalyaspor karşılaşmasının ilk 11'ine kıyasla Samsunspor karşısında savunmada görev yapan Tiago Djalo'nun yerine Emirhan Topçu'ya şans verecek. Bu hamle, savunma kurgusunda yeni bir dinamizm yaratmayı hedefliyor. Beşiktaş'ta sakatlıkları süren Necip Uysal ve Mustafa Erhan Hekimoğlu, tedavi programı uygulanan Rafa Silva ile birlikte bu maçta kadroda yer almadı.

SAMSUNSPOR KARŞISINDA BEŞİKTAŞ'IN 11'İ VE CEZASI BİTEN OYUNCU

Beşiktaş'ın Samsunspor karşısındaki ilk 11'i şu şekilde: Ersin Destanoğlu, Gökhan Sazdağı, Gabriel Paulista, Emirhan Topçu, Rıdvan Yılmaz, Wilfred Ndidi, Salih Uçan, Cengiz Ünder, Vaclav Cerny, El Bilal Toure ve Tammy Abraham. Yedek kulübesinde ise Mert Günok, Demir Ege Tıknaz, Milot Rashica, Felix Uduokhai, Kartal Kayra Yılmaz, Taylan Bulut, Jota Silva, Tiago Djalo, David Jurasek ve Devrim Şahin bulunuyor. Öte yandan, sarı kart cezasını tamamlayan defans oyuncusu Emirhan Topçu, bir maçlık aranın ardından yeniden forma şansı buldu. Bu sezon ligde 8 maçta forma giyen 25 yaşındaki oyuncu, bir gol kaydetti.

TARAFTAR İLGİSİ VE KADINA ŞİDDETE KARŞI ORTAK MESAJ

Beşiktaş taraftarları, Samsunspor müsabakasında takımlarını yalnız bırakmayarak Tüpraş Stadyumu'nu büyük ölçüde doldurdu. Samsunspor taraftarı da deplasman tribündeki yerini aldı. Maç öncesinde ilginç bir kare de yaşandı; her iki takımın futbolcuları, ısınma bölümünde 'Kadına şiddete hayır' yazılı tişörtlerle sahaya çıkarak kadına şiddete karşı ortak bir mesaj verdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.