Konya’nın Seydişehir ilçesinde Giden Gelmez Dağları’nın sembolü haline gelen yaban keçileri ortaya çıkmaya başladı. Seydişehir - Antalya karayolunda yol kenarına kadar inen yaban keçileri, görenleri hayrete düşürdü.
Yaklaşık 1 aydır sağanak yağışların ardından ulaşıma kapanmasıyla gündemden düşmeyen Konya - Antalya yolu, bu kez muhteşem bir doğa olayına sahne oldu.
Bölgenin en sarp ve gizemli noktalarından Seydişehir ve Akseki sınırlarında yer alan Giden Gelmez Dağları’nda bulunan yaban keçileri gün yüzüne çıktı.

BESLENMEK İÇİN ORTAYA ÇIKTILAR
Konya ve çevresine geçtiğimiz ay düşen yoğun kar nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban keçileri, beslenmek için Seydişehir - Antalya yoluna indi.
Yol kenarına kadar gelen yaban keçileri, boş buldukları yeşil alanlarda bir süre beslendikten sonra doğal yaşam alanlarına geri döndü.
YABAN KEÇİLERİNİ GÖRENLER CEP TELEFONLARINA SARILDI
Bölgeden geçen sürücüler, yol kenarında gruplar halinde dolaşan yaban keçilerini cep telefonuyla görüntüledi.
Koruma altındaki yaban keçilerini ilk defa bu kadar yakından gördüğünü belirten sürücüler, dik yamaçlarda yaşayan yaban keçilerini bu kadar yakından görmenin büyük şans olduğunu söyledi.

YABAN HAYATININ KORUNMASI İÇİN ÖNEMLİ UYARI
Yetkililer, bölgedeki yaban hayatının korunması için vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.
Özellikle kış aylarında yiyecek arayışı veya su ihtiyacı için dağın alt kesimlerine inen yaban keçilerinin doğal yaşam alanlarına saygı duyulması ve rahatsız edilmemesi büyük önem taşıyor.








