Seydişehir Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği ile Seydişehir İlçe Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle Avcı Eğitim Kursu düzenlendi. Kurs, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği gerçekleştirildi.
AVCILIKTA TEMEL KONULAR ELE ALINDI
Seydişehir Milli Parklar Şefi Elif Önder koordinesinde açılan kurs kapsamında av hayvanları, avlaklar ve avlanma yöntemleri, avda güvenlik, avda kullanılan araç-gereçler, temel harita okuma becerisi ve kampçılık kuralları detaylı şekilde işlendi. Eğitimlerde ayrıca avına izin verilen ve koruma altına alınan hayvan türleri hakkında bilgiler paylaşıldı.
ETİK DEĞERLER VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VURGUSU
Kursta avcılığın tarihi felsefesi, özü ve avcılıkta ahlaki değerler üzerinde duruldu. Sürdürülebilir avcılık, ilk yardım bilgisi, avcılığın temel kuralları ve av turizmi kapsamında avlanılabilen yaban hayvanları konuları da eğitim programında yer aldı.









