Sındırgı'da 4.9 büyüklüğünde deprem: İki metruk evde çökme

GÜNDEM Yayınlanma : 07 Eylül 2025 13:57 Düzenleme : 07 Eylül 2025 13:57
Sındırgı'da 4.9 büyüklüğünde deprem: İki metruk evde çökme
Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde bugün 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi ve İzmir, Manisa, Bursa ve Yalova'dan da hissedildi; iki metruk evde çökme oldu.

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde bugün saat 12.35'te 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, yerin 7.7 kilometre derinliğinde kaydedildi ve İzmir, Manisa, Bursa ve Yalova illerinden de hissedildi.

DEPREMİN ARDINDAN HASAR TESBİT ÇALIŞMALARI

Yaşanan depremin ardından kırsal Kertil ve Kınık mahallelerinde incelemeler yapıldı. Kertil Mahallesi'nde bir evin yan duvarındaki merdivenin göçtüğü, Kınık Mahallesi'nde ise metruk bir evde çökme olduğu tespit edildi. İki metruk evde meydana gelen çökmeler dışında can kaybı veya yaralanma bildirimi bulunmuyor.

10 AĞUSTOS DEPREMİ HATIRLATILDI

10 Ağustos'ta aynı ilçede meydana gelen ve bir binanın yıkıldığı, bir kişinin hayatını kaybettiği deprem hatırlatılırken, bölgede sarsıntıların devam ettiği belirtildi. Yetkililer, olası artçı sarsıntılara karşı vatandaşları uyararak gerekli önlemleri alma çağrısında bulundu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.