Balıkesir'in Sındırgı ilçesi, akşam saatlerinde yaşanan 4.5 büyüklüğündeki depremin ardından sarsılmaya devam etti. Gece saatlerinde meydana gelen 4.1 ve 4.4 büyüklüğündeki iki yeni deprem, bölge halkında tedirginliğe yol açtı. İlk depremin ardından yaşanan artçı sarsıntılar, ilçedeki gerginliği artırdı.

ARTÇILAR DURMUYOR
AFAD'dan alınan bilgilere göre, saat 18.11'de 4.5 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından, saat 23.11'de 4.1 büyüklüğünde bir sarsıntı daha kaydedildi. Bu deprem, yerin 11.58 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Henüz bu depremin şoku atlatılamamışken, saat 23.28'de 4.4 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı. Bu son deprem ise yerin 13.65 kilometre derinliğinde kaydedildi.

GEÇMİŞİN GÖLGESİ
Sındırgı ilçesi, geçmişte de uzun süren deprem fırtınalarıyla gündeme gelmişti. Özellikle 10 Ağustos 2025 tarihinde yaşanan 6.1 büyüklüğündeki depremin ardından ilçe aylar boyunca süren artçı sarsıntılarla mücadele etmişti. Bu akşam yaşanan yeni depremler, bölge halkının geçmişteki korkulu günleri yeniden yaşamasına neden oldu. Yaşanan 3.7 ve 3.6 büyüklüğündeki diğer artçı sarsıntılar da endişeleri artırdı.








