Şırnaktaki Gabar sahasından rekor petrol üretimi: Günlük 80 bin varil

GÜNDEM Yayınlanma : 28 Ekim 2025 20:38 Düzenleme : 28 Ekim 2025 20:38
Şırnaktaki Gabar sahasından rekor petrol üretimi: Günlük 80 bin varil
Bakan Alparslan Bayraktar, Şırnakın Gabar bölgesinde günlük 80 bin varil petrol üretildiğini ve bu yılki hedefin yakalandığını duyurdu.
Şırnaktaki Gabar sahasından rekor petrol üretimi: Günlük 80 bin varil

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) milletvekillerinin yönelttiği soru önergelerine cevap vererek, Gabar bölgesinde günlük petrol üretiminin 80 bin varile ulaştığını açıkladı.

ÜRETİM HEDEFİ KONTROL ALTINDA

Bakan Bayraktar, bu yıl için belirlenen petrol üretim hedefinin şimdiden başarıyla yakalandığını vurgulayarak, Şırnak ilinin Gabar bölgesindeki birçok sahada üretim rekorlarının kırıldığını ifade etti. Şehit Aybüke Yalçın, Şehit Esma Çevik, Şehit Teğmen Akdeniz, Bulmuşlar, Mehmet İrfan Güler ve Bülent Sadioğlu sahalarında gerçekleştirilen üretimle dikkat çekildi.

GELİŞMELER BÖLGEYE YATIRIM ÇEKİYOR

Bayraktar, bu başarıların Türkiyenin enerji bağımsızlığına önemli katkılar sağladığını ve bölgeye olan yatırımların artacağını belirtti. Gabar sahasındaki bu rekor üretim, ülke ekonomisine önemli bir ivme kazandıracak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.