Sivas maden ocağında 13 gündür sürüyor: Şantiye müdürü toprak altında kayıp!

GÜNDEM Yayınlanma : 29 Kasım 2025 20:36 Düzenleme : 29 Kasım 2025 20:36
Sivas maden ocağında 13 gündür sürüyor: Şantiye müdürü toprak altında kayıp!
Sivas'ın Divriği ilçesindeki demir madeni ocağında 13 gündür süren arama çalışmalarında, göçük altında kalan şantiye müdürünü bulma umudu devam ediyor. Geniş bir ekip sahada çalışıyor.

Sivas'ın Divriği ilçesinde bulunan bir demir madeni ocağında meydana gelen göçük felaketinin üzerinden 13 gün geçti. Kayıp şantiye müdürünü bulmak için arama kurtarma çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.

UMUTLAR TÜKENMİYOR: 13 GÜNDÜR SÜRÜYOR

Olay, 17 Kasım tarihinde Çaltı köyündeki maden ocağında yaşandı. Heyelan riskini azaltma çalışmaları sırasında ayağı kayarak heyelanlı bölgeye düşen ve ardından toprak yığınının kayması sonucu göçük altında kalan 66 yaşındaki şantiye müdürü Sabri Yıldırım'ı arama çalışmaları, iş makineleri desteğiyle titizlikle sürdürülüyor. Gece saatlerinde ara verilen çalışmalar, her sabah yeniden başlatılıyor.

GÜÇ BİRLİĞİYLE ARAMA: ÇOK SAYIDA EKİP SAHADA

Madende belirlenen 5 farklı noktada arama faaliyetleri devam ederken, Sivas ve Erzincan'dan gelen AFAD ekipleri, Sivas İl Jandarma Komutanlığı ve UMKE'den toplamda 9 araç, 42 personel ve özel eğitimli kadavra arama köpekleri de çalışmalara destek veriyor. Bölgede zaman zaman yaşanan toprak kaymaları nedeniyle arama kurtarma ekipleri, son derece dikkatli bir şekilde ilerliyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.