Sivas ve Zonguldak'ta bilişim dolandırıcılığı operasyonu: 4 şüpheli tutuklandı

ASAYİŞ Yayınlanma : 05 Eylül 2025 20:45 Düzenleme : 05 Eylül 2025 20:45
Sivas ve Zonguldak'ta bilişim dolandırıcılığı operasyonu: 4 şüpheli tutuklandı
Sivas ve Zonguldak'ta düzenlenen operasyonda bilişim dolandırıcılığı yaptığı tespit edilen 5 kişiden 4'ü tutuklandı.

Sivas merkezli bir operasyonla, bilişim suçlarına karışan 5 kişi gözaltına alındı. Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda, Sivas İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlükleri tarafından yürütülen operasyon, Sivas ve Zonguldak'ta 5 ayrı adrese düzenlendi. Operasyon sonucu ele geçirilen dijital materyallerde çok sayıda kişisel bilgi ve banka hesap bilgilerine ulaşıldı.

BİLİŞİM DOLANDIRICILIĞI ŞEBEKESİNE DARBE

Gözaltına alınan 5 şüphelinin, para karşılığında banka hesap bilgilerini toplayarak, bu hesapları yatırım vaadi, ürün alışverişi ve araç kiralama gibi dolandırıcılık faaliyetlerinde kullandıkları tespit edildi. Şüphelilerin, hesapları dolandırıcılık amacıyla kullandıkları belirlendi.

TUTUKLAMA KARARI

Adli makamlarca sorgulanan 5 şüpheliden 4'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturma kapsamında, mağdurların tespiti ve diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.