Sivasspor'da alarm zilleri çalıyor: 10 gün içinde ödeme yapılmazsa kulüp dağılıyor!

SPOR Yayınlanma : 24 Haziran 2026 19:48 Düzenleme : 24 Haziran 2026 19:48
Sivasspor'da alarm zilleri çalıyor: 10 gün içinde ödeme yapılmazsa kulüp dağılıyor!
Sivasspor Divan Üyesi Ali İzgi, kulübün 10 gün içinde ödeme yapamazsa büyük sorunlarla karşılaşacağını ve futbolcuların sözleşme fesih hakkı doğacağını belirtti.

Sivasspor Divan Kurulu Üyesi Ali İzgi, kulübün içinde bulunduğu vahim durumu sert bir dille eleştirerek, acil önlem alınmazsa büyük bir kaosun kapıda olduğunu belirtti. İzgi, "10 gün içinde ödeme yapılmazsa çok daha büyük sorunlar yaşanır, aksi halde duvara toslayacağız" diyerek tehlike çanlarını çaldırdı.

ZAMAN DARALIYOR, ÇÖZÜM UZAKTA

Ali İzgi, bir aylık süreçte yapılan tüm çabalara rağmen somut bir sonuç elde edilememesinden duyduğu derin üzüntüyü dile getirdi. Kulübün önündeki takvimin son derece daraldığını vurgulayan İzgi, 26 Haziran'da takımın toplanması, Temmuz'da kampa girmesi gerektiğini hatırlattı. Ancak ortada henüz bir yönetim, teknik heyet ve hatta futbolcu kalmayabileceği endişesini dile getirdi. Bu durumun, kulübün geleceği için ciddi bir tehdit oluşturduğunu belirtti.

MALİ KRİZİN UZUN VADELİ SONUÇLARI

Kulübün mali yapısına da değinen İzgi, geçen sezondan kalan ve futbolculara ödenmesi gereken çeklerin zamanında yatırılmadığını açıkladı. Bu çeklerin hukuki süreci gereği 10 günlük bir ödeme vadesi olduğunu ve bu sürenin dolması halinde futbolcuların sözleşmelerini tek taraflı feshetme hakkı kazanacağını söyledi. Bu durumun, yeni bir yönetim oluşsa bile elinde oyuncu kalmayan bir kulüp devralma tehlikesini beraberinde getireceğini belirtti. İzgi, "Artık konuşma devrimini bitirmemiz lazım. Biran önce bir şey yapacaksak yapmamız lazım. Eğer yapmayacaksak bir cenaze var ortada o cenazeyi ya kaldıracağız ya kurt, kuş yiyecek bunun başka izahı yok" diyerek durumun vahametini gözler önüne serdi.

YILDIZ FUTBOLCU REY MANAJ GÖLGE ALTINDA

Öte yandan, yıldız futbolcu Rey Manaj ile ilgili çıkan spekülasyonlara da açıklık getiren İzgi, Manaj'ın sözleşmesinin 3 yıl daha devam ettiğini ve henüz karşılıklı bir fesih durumunun söz konusu olmadığını belirtti. Ancak, Manaj'a ait olan ve ödenmesi gereken iki çekten birinin (300 bin euroluk) 20 Haziran itibarıyla ödenmediğini ve 10 günlük yasal sürenin dolması halinde Manaj'ın da tek taraflı fesih hakkı doğacağını ifade etti. Bu durumun, kulübün hem mali hem de sportif açıdan daha da zor durumda kalmasına neden olabileceği uyarısında bulundu. Son olarak, kulübün kurumsal yapısının hâlâ ayakta olduğunu ancak bu yapının da bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.